contimeta - VerpakkingstechniekenIn het jaar 2016 is het zo dat de technieken waar we als mens gebruik van kunnen maken enorm geavanceerd zijn. Het is dan ook een goed idee om een contrast zichtbaar te maken tussen vroeger en nu. Op die manier weet je extra goed hoe comfortabel het soms kan zijn om te leven in de moderne tijden. Denk bijvoorbeeld aan de huidige verpakkingstechnieken. Als je op het vliegveld bent, dan zie je vaak één of meerdere seal machines. Dit zijn machines die jouw koffer in een mum van tijd omwikkelen met een dikke laag plastic. Waarom zou je dit doen? Als je ziet hoe het personeel soms met de koffers omgaat, dan is het niet meer dan logisch dat je jouw koffer wil beschermen. De inhoud mag dan veilig zijn, maar de koffer zelf natuurlijk niet. Het punt met koffers is dan ook dat je er zelf heel voorzichtig mee kan zijn, maar dat vliegveld personeel niet diezelfde aandacht heeft voor je koffer. Daarom kun je koffers met de meest geavanceerde verpakkingstechnieken gemakkelijk inpakken in een beschermende laag plastic. In vroegere tijden was dit wel anders. Je had sowieso geen moderne stootbestendige koffers en je had ook zeker geen moderne verpakkingstechnieken zoals een plastic sealingsysteem. Een koffer, als je al een koffer had, was vaak niet veel meer dan een stoffen tas in de vorm van een koffer zoals we die nu kennen. Wieltjes waren natuurlijk nog lang niet in de mode en dus moest je de koffer gewoon mee sjouwen. Daar staat natuurlijk wel weer tegen over dat mensen in vroegere tijden niet zoveel hoefden te reizen en dus waren koffers ook niet bepaald noodzakelijk. Dat is dan ook de reden dat men niet bezig was om de koffers van die tijd als het ware te upgraden. Mensen focussen hun technologische inzichten vaak op de dingen die nu nodig zijn. Dus zodra mensen meer op vakantie gaan en dus ook betere koffers nodig hebben, dan ontstaan er koffers die stootbestendig zijn en wieltjes hebben. Zodra het drukker wordt op de vliegvelden en je ziet dat de koffers niet met veel liefde worden behandeld, dan verschijnen er nieuwe verpakkingstechnieken. Als je nagaat dat al nodig is om een koffer in te pakken vanwege de veiligheid en de bescherming van de koffer, dan is het niet meer dan logisch dat ook transportgoederen goed ingepakt moeten worden. Een koffer heb je tijdens een groot deel van de reis in ieder geval nog bij je. Transportgoederen die gaan de hele wereld over zonder dat je een oogje in het zeil kunt houden. Als je dus in de transportbusiness zit, vergeet dan niet dat je tegenwoordig van zeer geavanceerde verpakkingstechnieken gebruik kunt maken. Dat is natuurlijk wel zo prettig, want daarmee weet je zeker dat je goederen optimaal beschermd zijn en ook optimaal vervoerd kunnen worden. Als je meer wil weten over de opties wat betreft de nieuwste verpakkingstechnieken, dan kun je hieronder verder lezen.

Verpakkingsmaterialen en verpakkingstechnieken

Als je op zoek gaat naar verpakkingstechnieken en de bijbehorende materialen en machines, dan is het eest belangrijk om te ontdekken welke materialen goed passen bij de goederen die jouw bedrijf vervoert. Er zijn namelijk verschillende soorten verpakkingsmateriaal die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Afhankelijk dus van het soort product dat je vervoert kun je kiezen voor de volgende verpakkingsmaterialen:

  • Stretchfolie
  • Wikkelfolie
  • Krimpfolie
  • Omsnoeringsband
  • Bindkoord
  • Topvellen
  • Verpakkingstape

Al deze verschillende materialen maken gebruik van specifieke verpakkingstechnieken. Voor elke verpakkingstechniek heb je vervolgens ook weer een unieke verpakkingsmachine. Je kunt dus niet zonder meer een verpakkingsmachine kopen. Je moet eerst weten wat je vervoert, wat er nodig is om de goederen goed in te pakken en met welke materialen je dat kunt realiseren. Pas dan kun je nadenken over de verschillende verpakkingstechnieken en verpakkingsmachines. Als je meerdere goederen vervoert, dan kan het zo maar zo zijn dat je twee verschillende soorten van verpakkingstechnieken moet gebruiken. Soms kun je in dergelijke gevallen wel gewoon van één soort materiaal gebruik maken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je enkel dozen moest dicht tapen. Ook voor dat doeleinde ben je bij Contimeta aan het juiste adres. Je kunt hier namelijk ook terecht voor tapedispensers en natuurlijk ook de tape zelf. Je kunt de tape ook bedrukken met bijvoorbeeld de naam van je bedrijf. Op die manier zijn de dozen altijd goed herkenbaar.

De voordelen van Contimeta

Een van de grootste voordelen van Contimeta is het persoonlijke contact. Met al die verschillende soorten van verpakkingen, materialen en verpakkingstechnieken is het goed mogelijk dat je hoofd begint te duizelen als je probeert te ontdekken wat je nodig hebt. Daarom kun altijd contact opnemen met één van de medewerkers van Contimeta. Zij kunnen je dan voorzien van advies en hulp bij het maken van de juiste keuze. De medewerkers van Contimeta hebben vaak genoeg ervaring en weten dan vaak direct al welke verpakkingstechnieken passen bij jouw goederen. Ga dus ook niet zelf op zoek als je er niet direct uitkomt, het is veel beter om gewoon gebruik te maken van de expertise van Contimeta. Daarmee ben je een stuk sneller klaar en je weet ook zeker dat je de juiste verpakkingstechnieken gaat hanteren. Een ander voordeel is de snelle levering. Je kunt dus snel bestellen en daarna weet je ook zeker dat de bestelling snel zal arriveren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn