Zoekt u als fabrikant naar een uitzonderlijk materiaal dat is bestand tegen zowel lage als hoge temperaturen, een chemisch resistente stof met een laag wrijvingscoëfficiënt? Dan zoekt u wellicht naar een fluorkunststof zoals teflon. Teflon is de bekendere naam voor ptfe. Wij van hpproducts.nl zijn de trotse producent van ptfe en andere fluorkunststoffenverbindingen zoals FEP en PFA. Zoals de naam al zegt is het een verbinding van fluor, het hoog reactieve gas en koolstofketens. Dankzij ptfe dat u op allerlei manieren kunt verkrijgen bij HP Products, kunt u een machine isoleren en kunt met deze platen hitteschilden maken die u mag vergelijken met de hitteschilden die voor de space shuttles werden gebruikt. Aangezien het inert is zal het dus niet een verbinding aangaan met stoffen, in welke vorm dan ook, zodat u het eenvoudig schoon kunt houden en zodat u er ook vanuit mag gaan dat de stoffen niet vervuilen. Klinkt u dat allemaal als muziek in de oren? Dan bent u wellicht wel geïnteresseerd in de aankoop van ptfe op grote schaal. Uiteraard leveren wij enkel aan grote fabrieken, laboratoria en de chemie. Kijk ook bij de andere fluorkunststoffen en de diverse andere halffabricaten die wij produceren en leveren. Want naast ptfe kunt u ook bij ons terecht als u bijvoorbeeld technische kunststoffen zoekt. Het is leverbaar als poeder en daardoor ideaal als vulstof. Het is daarnaast ook leverbaar in platen, als zeer dun folie en als cilinders. Zelfs als staf bieden we teflon producten aan. Dus voor iedere industrie is er wel geschikt materiaal bestaande uit ptfe te verkrijgen bij HP Products.

De eigenschappen van ptfe zijn ongelofelijk

Het is u nu wel duidelijk dat ptfe een bijzondere stof is dat gebruikt kan worden binnen diverse industrieën vanwege de verbazingwekkende eigenschappen van de stof. Het is bestand tegen vrijwel alle zuren en logen en dat betekent dat het perfect inert is daarnaast is het bestand tegen extreme temperaturen tot maar liefst min 200 graden Celsius! En het is bestand tegen extreme hitte tot 260 graden Celsius. Mocht u in de petrochemische of chemische verwerkingsindustrie werken dan zult u in een oogopslag inzien dat het daarom ideaal is als materiaal voor pakkingen, bekledingen, ringen en afdichtingen. En dat is aldus niet de enige industrie waar we het gebruik van ptfe toejuichen.

  • U kunt het als folie gebruiken voor elektronische toepassingen. Het is immers een perfecte isolator,
  • Het is een halfgeleider en daarom wordt het voor de productie van chips gebruikt,
  • Ook in de voedingswarenindustrie en de farmaceutische industrie neemt het gebruik van dit materiaal hand over hand toe. Denk aan transportcomponenten, geleiderails en glijbanen,
  • En tot slot willen we de offshore toepassingen ook zeker niet onbenoemd laten. Want ptfe platen kunnen eenvoudig gestanst en gezaagd worden om er glijplaten van te maken. of gebruik het als isolator tussen verschillende materialen zoals beton en staal.

Maak gerust een vrijblijvende offerteaanvraag

Mocht u vragen hebben over het gebruik van ptfe dan staan we vanzelfsprekend voor u klaar. Zowel in het Nederlands als in het Engels staan we u graag te woord. We geven u advies bij diverse toepassingen van dit materiaal net als de andere fluorkunststoffen. Zo nodig leveren we de platen, cilinders of folie op maat. Vraag online een offerte op, dan het u enig idee van de prijzen. We kunnen u terugmailen of terugbellen en u inplannen voor een afspraak bij ons op het kantoor in Raamsdonksveer. Uiteraard werken wij conform de ISO-richtlijnen. U kunt de diverse databladen van de website downloaden en het is mogelijk om een testrapport of certificaat bij de bestelling mee te sturen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn