Een belastingadviseur in Enschede: heb jij die ook nodig? Zoek dan niet verder, want via dit artikel kunnen wij jou koppelen aan een belastingadviseur in Enschede die alles voor jou op kan lossen op het gebied van fiscaal recht. In dit artikel ga je het volgende lezen: 

  • Wat een belastingadviseur precies doet
  • Wat de belastingadviseur uit Enschede qua werkzaamheden doet
  • Hoe je belastingadviseur kunt worden

Allereerst het volgende. Wat een belastingadviseur precies doet is het volgende. Nee, het is niet alleen maar het werk van de Belastingdienst, waar veel mensen bang voor zijn. Overigens hoeft het helemaal geen angst op te wekken, de Belastingdienst. Waarom zou het angst opwekken? Dat valt wel te verklaren want zo positief is de Belastingdienst niet in het nieuws geweest de afgelopen tijd. Als je dus bang bent dat het jou ook kan raken met jouw belasting, is juist een belastingadviseur een ontzettend goed idee om advies te geven. 

Zoek jij ook een belastingadviseur in Enschede?

De werkzaamheden van een belastingadviseur

Of je nu een belastingadviseur in Enschede bent of een belastingadviseur ergens anders: het werk is ontzettend divers. Binnen dezelfde vakgebieden kan het wel vaak hetzelfde zijn. Er zijn verschillende soorten belasting. De bekendste voor de algemene Nederlander is waarschijnlijk de jaarlijks terugkomende belasting, de inkomstenbelasting. Iedereen moet daarvoor worden uitgenodigd. Als je niet bent uitnodigd dien je om een uitnodiging te verzoeken. In veel gevallen zul je die dan krijgen en dan kun je de jaarlijks terugkerende aangifte inkomstenbelasting gaan doen. Dat is overigens altijd een goed idee, want soms kun je zelfs geld terugkrijgen! Ideaal toch? Een belastingadviseur houdt zich dus bezig met belastingen maaer vooral de advieskant is erg van belang. Bij sommige kantoren heb je al direct klantcontact, maar niet bij alle kantoren. Het is namelijk zo dat je bij sommige kantoren eerst een aantal jaren ervaring moet opdoen voordat je direct klantcontact mag hebben. Dit heeft vaak te maken met de moeilijkheid van de stof maar kan ook op andere aspecten in het werk zien. Dat is uiteraard lastig vast te stellen, aangezien het overal weer anders is. Verschillende belastinggebieden zijn de omzetbelasting, vennootschapsbelasting, erf- en schenkbelasting, overdrachtsbelasting en nog veel andere soorten belastingen. Binnen deze gebieden kun je bijvoorbeeld weer een specialisatie doen. Het is een groot en interessant vakgebied. Nu ben je vast ook benieuwd wat het werk van een belastingadviseur in Enschede is. Lees dat hieronder! 

De belastingadviseur in Enschede: te bezoeken via de volgende website. beersengrandiek.nl. Zij staan voor jou klaar als het gaat om verschillende soorten belastingen. Het is een professioneel en relatief klein kantoor maar daarom erg goed in hun werkzaamheden. Betrokken, meedenkend en kennis van zaken; dat is wie zij zijn. Binnen de zakelijke markt werken zij met name voor ondernemingen in het midden- en klein bedrijf. Omzetten in een BV of Estate planning? Fiscale items waarmee zij kunnen helpen. Als laatste: hoe word je een belastingadviseur? Misschien wel een belastingadviseur in Enschede? Je leest het hieronder.

Een belastingadviseur worden in Enschede?

Klaar om misschien wel belastingadviseur te worden in Enschede? Dan zul jij eerst de middelbare school moeten afronden, HAVO of VWO en dan naar het HBO of de universiteit gaan. HBO rechtsgeleerdheid met de afstudeerrichting fiscaal recht. Dit duurt 4 jaar, bij de universiteit is een bachelor 3 jaar en dan nog een master. Je kunt na het HBO ook doorstromen naar de pre-master en dan een master doen. Op beide manieren kun jij een belastingadviseur in Enschede worden! Vervolgens zul je de NOB moeten doen. Nederlandse Orde van Belastingadviseurs ook wel genoemd!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn