Acupunctuur is een steeds populairder worden alternatieve geneeswijze. Het principe ervan komt neer op het feit dat er zich in je lichaam allemaal energiebanen (zogenoemde meridianen) bevinden, en deze klachten kunnen geven wanneer die uit balans zijn. Het plaatsen van acupunctuur naaldjes op bepaalde plekken kan deze onbalans herstellen, waardoor de klacht verdwijnt. Als je op zoek bent naar een goede acupuncturist kun je deze het beste zoeken op de website van Acupuncturisten Overzicht. Daar hebben ze namelijk een grote selectie acupuncturisten staan, verdeeld over heel Nederland, die allemaal zijn aangesloten bij een beroepsvereniging. Als je jouw acupuncturist vindt via deze website weet je dus zeker dat deze persoon professioneel werkt en dat je bovendien een deel vergoed krijgt als je bij bepaalde zorgverzekeringen een aanvullende verzekering hebt afgesloten. En dat is wel zo prettig, want de behandelingen zijn natuurlijk nier gratis. Een goede acupuncturist rekent meestal zo tussen de €45 en €65 per uur. Dit is een gemiddelde en hier kan van worden afgeweken, zeker als deze persoon ook nog andere alternatieve geneeswijzen aanbiedt. 

Waar vind je een goede acupuncturist?

Via de website van Acupuncturisten Overzicht vind je zeker die goede acupuncturist waar je naar op zoek was. Je kunt er direct doorklikken naar de website van deze persoon, en dus contact opnemen voor het maken van een afspraak. Meestal zal hij/zij je vragen naar je algehele gezondheid en natuurlijk de klacht waarvoor je de behandelingen wenst te ondergaan. Die klachten kunnen heel uiteenlopend zijn, want je kunt met veel verschillende klachten bij een acupuncturist terecht, zoals:

  • Chronische hoofdpijn
  • Depressie of burnout
  • Rug- en nekklachten
  • Hooikoorts
  • Slaapproblemen
  • Menstruatie- of overgangsklachten

Dit is slechts een zeer beknopt overzicht van klachten waarmee je terecht kunt bij een acupuncturist. Voor een volledig overzicht, inclusief uitleg, kijk je het beste even op de website van Acupuncturisten Overzicht. Daar staat namelijk een hele lijst met veel voorkomende klachten die je met acupunctuur kunt behandelen, inclusief uitleg over het hoe en waarom. Want acupunctuur klinkt voor veel mensen nog een beetje zweverig, ondanks dat dat in realiteit totaal niet het geval is. Het is juist een bewezen, genezende techniek, die je lichaam terug in balans brengt, waardoor in veel gevallen je klachten afnemen.

Acupunctuur bij fibromyalgie

Een klacht waarmee heel veel mensen bij een acupuncturist aankloppen is fibromyalgie. Dit is een chronische pijnsyndroom waar mensen in het dagelijks leven heel veel last van ervaren. Bij fibromyalgie ervaren mensen constant een zeurende pijn in hun spieren en bindweefsel. De oorzaak ervan is nog vrijwel onbekend, maar wat men wel weet is dat acupunctuur op zijn minst verlichting kan bieden. Het is namelijk zo dat men er bij acupunctuur van uitgaat dat vrijwel alle klachten worden veroorzaakt door een verstoorde balans in het lichaam. Door deze balans te herstellen zal je lichaam weer door hebben wat er mis is en dit op eigen houtje oplossen. Het verbetert als het ware de communicatie in je lichaam. Daarnaast ga je door een behandeling bij een acupuncturist vaak meer rust ervaren, waardoor je lichaam op zich al minder in de ‘fight or flight’-modus staat. Als gevolg daarvan hebben de meeste mensen al minder pijn. Acupunctuur is dus een prettige en gemakkelijke manier om de klachten bij fibromyalgie te verbeteren, en baat het niet dan schaadt het niet!

https://acupuncturistenoverzicht.nl/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn