Zeskamp spellen, wie kent het niet?Zeskamp: wie kent het niet? Vroeger deed je dit op school en ook tijdens de sportdag. Of je deed dit op de laatste schooldag van de basisschool. Het is echter zo dat zeskamp spellen altijd leuk blijven. Je kunt deze onder andere doen tijdens de volgende gelegenheden: een personeelsuitje, een vrijgezellenfeest, tijdens dorpsfeesten of tijdens familie-evenementen. Het kan ervoor zorgen dat de band tussen jou en de groep aanzienlijk wordt versterkt omdat je gedwongen wordt om te best te doen en samen te werken. Wat houden zeskamp spellen in?  Mocht jij het even niet meer weten dan kun je gelijk hieronder verder lezen. Ook voor mensen die het nog nooit hebben gespeeld, hieronder staat uitgelegd wat zeskamp spellen eigenlijk precies inhouden. Zeskamp kun je overigens regelen via de website van Attractie.com Moonen. Neem voor het zeskamp en dergelijke eens een kijkje. 

Wat zijn zeskamp spellen precies?

Tuurlijk zal niet iedereen weten wat het is, zoals de titel wel doet vermoeden. Dat is niet erg, wij zullen nu toelichten wat zeskamp spellen eigenlijk houden. Een zeskamp is een sportief speel waarbij je in teams tegen elkaar speelt en strijdt in – zoals het spel al aangeeft – zes verschillende onderdelen. De naam verklaart dus al een deel. Tegenwoordig is het echter zo dat niet altijd aan de eis van zes onderdelen wordt voldaan. Het spel wordt dus ook wel eens gespeeld met drie, vier of vijf onderdelen. Alles is dus mogelijk! Wat als je niet aan een vast aantal onderdelen wilt zitten? Dan kun je kiezen voor de variant: meerkamp spellen. Dan hoef je dus niet vast te zitten aan drie, vier, vijf of zes onderdelen en heb je de vrije keuze. Hoelang bestaan zeskamp spellen al eigenlijk? Zeskamp spellen bestaan al jaren, het is toentertijd ontstaan dankzij een televisieprogramma, spel zonder grenzen genaamd. In dit programma gingen verschillende landen de strijd met elkaar aan in zes ronden/onderdelen die bestonden uit verschillende spellen en activiteiten op sportief gebied. Uiteraard werd dit heel populair en zijn er nu veel mensen die de zeskamp spellen kennen. Wat voor soort spellen moet je dan aan denken bij zeskamp spellen?

  • Zaklopen 
  • Doorgeefbal
  • Kratstapelen 

De onderdelen zijn aan trends onderhevig, dus het ligt eraan wat bekend is en wat op televisie is bijvoorbeeld. Dit neem je dan mee in de beslissing wat voor soort onderdelen je gaat spelen tijdnes de zeskamp spellen. Het is daarnaast natuurlijk ook van belang om de leeftijd van de groep te bekijken en vanuit daar een keuze te maken als het de onderdelen betreft.

Wat als ik niet sportief genoeg ben?

Het is iets dat je vaak terughoort, men is bang om niet sportief genoeg te zijn. Daar hoef je niet bang voor te zijn, je kunt de spellen indelen dat je helemaal niet sportief hoeft te zijn. Dan doe je het toch gewoon wat rustiger aan tijdens de spellen? Het is altijd het beste om aan te sluiten bij een groep die bij jouw niveau past. Maak je dus geen zorgen, ook als je niet sportief genoeg bent dan is er altijd wel een oplossing voor je. Zeskamp is er dus voor iedereen! Sportief of lui, het kan beide keren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn