Wilt u een nen3140 training? Dan bent u bij Ingenium de Opleider aan het goede adres. Het bedrijf heeft een aanbod als het gaat om elektrische veiligheidsopleidingen en -cursussen van Ingenium. Zo zijn de cursussen elektrische veiligheid opgedeeld in logische stappen, namelijk:

  • Voldoende onderricht persoon nen3140 training
  • Vakbekwaam Persoon nen3140 training
  • Werk en installatieverantwoordelijke nen3140 training

Ingenium de Opleider is marktleider als het gaat om nen3140 training, nen1010 trainingen en keurmeester trainingen in Nederland, waarbij het leerdoel vooropstaat. Het bedrijf bereikt dit door het inzetten van humor want, een dag niet gelachen is een dag niet geleerd. Het bedrijf biedt docenten uit de praktijk. Deze docenten bepalen de kwaliteit van de opleidingen en trainingen. Daarom wordt er alleen gekozen voor uitstekend opgeleide docenten die werkzaam zijn in het vakgebied van de opleiding. 

Nen3140 training

De norm nen3140 training, genaamd Bedrijfsvoering van elektrische installaties is algemeen geaccepteerd als stand der techniek en stand der wetenschap voor elektrische veiligheid. Deze nen3140 training gaat om de inspectie van elektrische installaties en de keuring van arbeidsmiddelen. Een groot deel gaat over de risico’s en maatregelen voor het veilig werken. Tijdens de nen3140 training worden de elektrische risico’s besproken, maar ook de dan te nemen maatregelen. In de nen3140 training gaat het om een aantal verschillende niveaus:

  • Voldoende onderricht Persoon in het kader van de nen3140 training
  • Vakbekwaam Persoon in het kader van de nen3140 training
  • Werkverantwoordelijke in het kader van de nen3140 training
  • Installatieverantwoordelijke in het kader van de nen3140 training

Verantwoordelijken

Een werkverantwoordelijke stuurt vakbekwame personen en voldoende onderrichte personen aan. Deze persoon is werkverantwoordelijke en ook eindverantwoordelijke voor de uitgevoerde werkzaamheden. Er wordt in overleg met een installatieverantwoordelijke gezorgd dat de werkzaamheden in procedures en instructies zijn vastgelegd. Daarnaast heeft de werkverantwoordelijke ook als taak het instrueren. Vaak is deze werkverantwoordelijke een leidinggevende monteur of een chef van technische dienst.

Een installatieverantwoordelijke is eindverantwoordelijk als het gaat om elektrotechnische werkzaamheden, installatie en arbeidsmiddelen. Deze installateur stuurt werkzaamheden aan als het gaat om ontwerp, aanleg en inspectie van de installatie, aanschaf, onderhoud en keuring van arbeidsmiddelen. Daarnaast hoort de borging van procedures en instructies voor veilig werken aan elektrische installaties ook tot deze werkzaamheden. 

Een voldoende onderricht persoon is een werknemer die niet over een elektrotechnische vooropleiding beschikt. Het gaat hierbij om opgeleide personen die vanwege een effectieve bedrijfsvoering bevoegd zijn voor een aantal eenvoudige elektrotechnische taken. Denk hierbij aan een magazijnmeester die elektrische handgereedschappen mag keuren.

Een vakbekwaam persoon is iemand die elektrotechnische werkzaamheden uitvoert. Deze persoon beschikt over een elektrotechnische vooropleiding op WEB-niveau 2. Daarnaast wordt deze persoon aangestuurd door de hierboven beschreven werkverantwoordelijke. Deze persoon kan volledig zelfstandig opereren en heeft geen vooraf vastgestelde werkopdracht nodig. Ook de borging van procedures en de instructies voor het veilig werken aan elektrische installaties behoren tot het competentiegebied van een installatieverantwoordelijke.

Wilt u een nen3140 training of een andere training volgen? Dan kunt u zich eenvoudig aanmelden via de website of contact opnemen met het bedrijf voor meer informatie over deze nen trainingen. Na het behalen van de training ontvangt u een kwalificatie voor deze training. Neem gerust een kijkje op de website.

https://www.de-opleider.nl/trainingen/aanbod-trainingen-elektrische-veiligheid-nen3140/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn