Hoekbanken, plof banken, lounge banken en banken in een U-opstelling. Er is zoveel keus als het op banken aan komt! Weet jij aan welke eisen jouw bank moet voldoen? Zoveel verschillende stijlen, keuze uit een groot aantal materialen, verschillende opstellingen en diverse afmetingen. Een bank is zeer bepalend voor je interieur, daarom is het ontzettend belangrijk om de juiste keuze te maken. Je moet er immers een lange tijd mee doen.

Wat vind jij belangrijk bij een bank? Begin met de functie, waar ga je de bank eigenlijk voor gebruiken en met wie? We willen allemaal een bank welke perfect past bij het interieur maar uiterlijk is niet alles. Een hoekbank moet ook praktisch zijn. Zit je veel op de bank of lig je er juist vaker op? Hoeveel mensen wonen er in huis en moeten die allemaal plaats kunnen nemen op de bank? Heb je vaak visite en zit je dan aan de keukentafel of toch liever op de bank? Koop een bank die voldoet aan al deze behoeftes en je zult er veel plezier van beleven.

Welke bank past bij jouw stijl? Hoekbanken en bankstellen zijn er in vele vormen en materialen. De vorm en het materiaal bepalen de stijl van de bank. Deze kun je zelf beïnvloeden door met materialen te spelen. Een mooi gerecycled leder geeft een bank een stoere, industriële look. Bekleed je de bank juist met een luxe linnen/katoenen stof dan geef je de bank juist een landelijk uiterlijk. De aardetinten passen dan perfect bij een meer romantische inrichting.

Welke afmeting kun je kwijt? Een bank moet mooi in je woonkamer staan. Te groot is nooit mooi maar een te kleine bank is ook niet goed. Meet de ruimte goed op alvorens je naar onze showroom komt. In de winkel komen banken namelijk vaak kleiner over dan deze werkelijk zijn. Bepaal dus van tevoren wat de maximale afmeting van de bank mag zijn en waar je deze in de woonkamer wilt plaatsen. Zo kun je ook bepalen of het praktischer is om een 3-zits bank te kopen of dat een hoekbank of lounge bank in U-opstelling beter in jouw interieur passen.

Welke bank zit comfortabel? Hou je van neerploffen en hangen of zit je liever rechtop met voldoende ondersteuning in je rug? Zitcomfort is ontzettend belangrijk en wordt vaak onderschat. Natuurlijk moet een bank er mooi uitzien maar hoe de bank zit is net zo belangrijk. Test daarom al onze banken in de showroom en ga gerust lekker op een hoekbank liggen.

Een bank is een flinke investering en daarom is het van belang dat je de juiste keuze maakt en dat deze voor langere tijd plezier geeft. Vraag onze adviseurs om advies wat betreft zitcomfort, stijl en duurzaamheid zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn