Dit vanwege de grootte van het land en de wisselende klimaten die het daardoor kent. Niet alleen verschilt dit per regio, maar ook per periode in het jaar. Wanneer je een reis naar Zuid-Afrika boekt, dan is het handig om je goed in te lezen in de weersomstandigheden die je kunt verwachten. Zeker vanwege de onvoorspelbaarheid en helemaal als je ook nog een rondreis gaat maken. In dat geval kan het een behoorlijke klus zijn om het weer in kaart te brengen. Belangrijkste is de periode in ieder geval vast te stellen. Wanner je de maand of maanden duidelijk hebt, dan kan je de regio’s selecteren om het weer Zuid Afrika uit te zoeken. Op

is naast het weer ook andere informatie te vinden over het zuidelijke deel van het Afrikaanse continent. Zodra je helder hebt wat voor weer je kunt verwachten, dan kan je zoeken naar de ideale verblijfplaats in Zuid-Afrika. Ga in ieder geval goed voorbereid op reis naar Zuid-Afrika door de informatie op https://www.limpopo-luxury.com/nl/informatie/weer-in-zuid-afrika/ Focustermen door te lezen. Niet alleen is het informatief voor jouw vakantie, maar het is ook een plezierige voorbereiding waardoor je nog meer uitkijkt naar deze bijzondere reis.

Het weer Zuid Afrika in iedere maand

Temperaturen, neerslag en andere weersomstandigheden zijn nooit hetzelfde in Zuid-Afrika. Per maand kan het weer Zuid Afrika anders zijn.

 • Januari: de maand van veel regen, onweersbuien en temperaturen tussen de -25°C en maximaal 32° Op extreme dagen kan het zelfs oplopen tot 38°C.
 • Februari: ook een vochtige maand waarin vaak overstromingen voorkomen. Temperaturen blijven aanwezig tussen de -25°C en uiterlijk 36°
 • Maart: een natte maand maar met minder neerslag en koelere avonden. De temperaturen vallen tussen -25°C en de 32°
 • April: de temperaturen komen al dichter bij elkaar met minimaal -20°C en maximaal 28° De droogte doet zijn entree en het aantal regenachtige dagen worden minimaal.
 • Mei: temperatuurverschillen tussen de -18°C en de 26° Avonden worden koeler en de dagen droger. De regenperiode is nu echt afgelopen.
 • Juni: het begin van de winter met temperaturen tussen de -15°C en 25° Warme kleding voor de avonden en ochtenden zijn nodig, en voor zwemmen is het echt te koud.
 • Juli: een nog drogere maand met temperaturen tussen de -15°C en maximaal 24° Door de droogte is op maar weinig plaatsen natuurwater te vinden.
 • Augustus: dit wordt de droogste maand genoemd met temperaturen tussen de -18°C en 27°C, maar wel met weersveranderingen op komst.
 • September: de warmte komt terug met temperaturen van -21°C en de 29°C met nieuwe regenbuien. De lente is begonnen en droogteseizoen loopt af.
 • Oktober: nieuwe regenbuien, onweer en warmere temperaturen tussen de -23°C en de 30°
 • November: de zomer is aangebroken met temperaturen tussen de -24°C en de 31° Overdag komen er steeds meer regen- en onweersbuien.
 • December: naast rekening houden met temperaturen tussen de -25°C en de 32°C en de neerslag en onweersbuien, moet je ook rekening houden met de insecten die uitbroeden.

Het schouwspel van dieren

Door de veranderingen van vochtigheid en temperaturen van het weer Zuid Afrika doen de dieren ook hun eigen ding. In de periodes van het warme weer Zuid Afrika met veel neerslag, zijn dieren veel te zien op het groene gras en in de bush. Ondanks het regenachtige weer Zuid Afrika is het qua natuur een mooie periode om Zuid Afrika te bezoeken. De natuur komt het beste tot zijn recht gedurende het natte weer Zuid Afrika. Als het droge weer Zuid Afrika aanwezig is, ligt de bush meer open en zijn juist de dieren daardoor weer goed te zien.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn