Ons bedrijf heeft de afgelopen jaren heel vaak nieuwe mensen nodig gehad en het was niet altijd eenvoudig om de beste kandidaat te vinden. Het was namelijk zo dat wij heel veel reacties kregen op onze vacatures, maar wij merkten dat daar heel veel reacties tussen zaten die niet voldeden aan onze eisen. Wij moesten iedere keer heel veel tijd besteden aan het selecteren van de kandidaten die in eerste instantie aan het profiel voldeden en dus hebben wij gekeken of dit ook sneller en beter kon. Wij hebben toen gehoord over digital recruitment. Wanneer we het over digital recruitment hebben, dan hebben wij het over een manier van selecteren die grotendeels automatisch gaat. Eerst dachten wij dat digital recruitment niet geschikt voor ons zou zijn omdat wij heel specifieke eisen stelden aan onze mensen. Maar na een tijdje wat meer informatie over dit onderwerp te hebben gezocht, hadden wij al snel in de gaten dat digital recruitment waarschijnlijk heel geschikt voor ons zou kunnen zijn. Het is namelijk zo dat wanneer je digital recruitment inzet om de juiste mensen te selecteren, je jezelf heel veel werk kunt besparen. Wij hebben daarom ook snel gekeken waar wij iemand konden vinden die ons kon helpen met de digital recruitment. Wij hebben toen op het internet gekeken en wij zijn toen al heel snel op de site van blog.luke.nl. Deze site is alles wat je je kunt wensen wanneer je meer over digital recruitment wilt weten. Wij hebben gezien dat er veel voordelen zitten aan digital recruitment en wij hebben gekeken hoe wij het beste met dit bedrijf in zee konden gaan. Wij hebben toen aangegeven wat wij ongeveer wilden en wij hebben een profiel opgegeven van de meest geschikte kandidaat. Wat wij heel prettig vonden dat wij door met digital recruitment te gaan werken, heel weinig werk hadden van de voorselectie. Dit kon ons vroeger soms wel een week kosten en dat was tijd die wij eigenlijk niet konden missen. Door van digital recruitment gebruik te maken konden wij ons dus niet alleen een hoop tijd, maar ook veel geld besparen.

Met digital recruitment kunt u altijd een goede kandidaat vinden

In het begin waren wij een beetje bang dat wanneer je aan digital recruitment doet, je niet de beste kandidaat kunt vinden. Dat is echter niet het geval. Sterker nog, wanneer je digital recruitment inzet om een kandidaat te vinden kun je juist heel veel specifieker zoeken. Wij hebben door middel van digital recruitment een overzicht gekregen van mensen die ons heel goed konden versterken in ons team en wij zijn daarom ook heel tevreden over het feit dat wij nu een database hebben van mensen waar wij de volgende keer uit zouden kunnen kiezen.

Wij hebben de perfecte kandidaat gevonden

Wij zijn blij dat wij aan digital recruitment hebben gedaan, want wij hebben een heel geschikte kandidaat kunnen vinden. Kortom:

  • Wij hebben onszelf heel veel werk kunnen besparen
  • Wij hebben een heel goede kandidaat weten te vinden
  • Wij hebben een database kunnen aanleggen voor toekomstige zoektochten naar nieuwe talenten

 

Wij kunnen deze manier van rekruteren van harte aanbevelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn