Je wilt binnenkort een dagje naar deze gezellige, gelderse stad, maar…. Wat te doen in Nijmegen? In dit artikel verzamelen we de leukste tips voor je, met een beetje hulp van de website van Into Nijmegen. Deze website verzamelt namelijk alle leuke activiteiten, bezienswaardigheden en zelfs cafeetjes en restaurants uit deze stad. Als je op zoek bent naar inspiratie en je vraagt jezelf af ‘wat te doen in Nijmegen?’ dan moet deze website zeker bekijken. Wij vatten al hun info hier in ieder geval vast voor je samen. Allereerst hebben ze in Nijmegen iets heel leuks bedacht voor iedereen die allereerst de hele stad wil ontdekken, namelijk een route langs alleen de mooiste bezienswaardigheden. Deze route is zorgvuldig samengesteld en hij neemt je mee dwars door de stad heen, langs de mooiste plekjes, monumenten en musea. En het leuke is: Je hebt er helemaal geen kaart voor nodig. Ze hebben deze route namelijk met een groene lijn op de grond geschilderd, en het enige wat je hoeft te doen is deze lijn volgen. Het maakt niet uit waar je begint, zolang je maar niet afdwaalt en de lijn blijft volgen. Dan kom je altijd weer op je beginpunt uit. Oftewel: Wat te doen in Nijmegen als je een goede, eerste indruk wilt krijgen? Dan vraag je even rond waar je die groene lijn vindt, en volg je hem net zolang je weer terug op je beginpunt bent.

Wat te doen in Nijmegen: Shoppen!

Als er iets is waar deze Gelderse stad om bekend staat is het wel dat je er heerlijk kunt shoppen. De binnenstad heeft een grote variëteit aan winkels, van zowel bekende ketens als kleine ondernemers. En zeker in die tweede categorie blinkt Nijmegen uit. Dus wat te doen in Nijmegen als je houdt van shoppen? De website van Into Nijmegen checken voor de meest unieke adresjes natuurlijk. Make My Day bijvoorbeeld, is een waanzinnig mooie concept store met maar liefst drie vestigingen. Deze winkel startte jaren geleden al, en is uitgegroeid tot een paradijsje aan kleding, accessoires en decoratie. Als je ergens een uniek cadeautje kunt scoren dan is het daar wel. Hetzelfde geldt voor de winkel 512, en als echte Sissy Boy fan moet je natuurlijk weten dat ook zij een vestiging hebben middenin het centrum van Nijmegen. Maar wat te doen in Nijmegen als je niet van shoppen houdt?

Wat te doen in Nijmegen op cultureel gebied?

Niet iedereen houdt van shoppen, logisch. Gelukkig is er in Nijmegen ook heel veel te doen als je meer van culturele dagjes uit houdt, zoals:

  • Een museum bezoeken
  • Wandelen over de oude stadsmuur
  • De groene, culturele route volgen

Los daarvan zijn er vrijwel elke week leuke, culturele evenementen gepland, die je allemaal kunt vinden op de website van Into Nijmegen. De ene keer is het een lezing, de andere keer een mooie expositie, maar het zijn ook voorstellingen en zelfs films. In Nijmegen is echt van alles te doen op cultureel gebied. Dus wat te doen in Nijmegen als je een cultureel dagje uit wilt plannen? De website van Into Nijmegen bezoeken natuurlijk… 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn