Tegenwoordig kun je op veel plekken een e-sigaret kopen. Bijvoorbeeld via e-smokershop. Hoe is het e-sigaret kopen dan eigenlijk ontstaan? De geschiedenis van de e-sigaret is al heel oud. Dat zou je niet denken, bij een e-sigaret kopen denk je natuurlijk al snel aan iets elektronisch. De geschiedenis van de e-sigaret begon al in 1900, meer dan een eeuw geleden. Sinds toen zijn er apparaten uitgevonden en gepatenteerd, die hadden bijna allemaal het doel om een veiliger en minder ongezond alternatief te vormen voor de sigaret, die wij allemaal kennen, de ongezonde sigaret. Tot aan ongeveer 1930 zijn alle uitvindingen geen groot succes geworden. Na 1930 zijn er steeds meer uitvindingen gekomen op het gebied van de e-sigaret. Welke twee zijn bijzonder? Deze komen in dit artikel aan bod. Er zijn namelijk twee uitvinden die er uit springen, die van Herbert A. Gilbert uit 1963 en die van Hon Lik uit 2000. Uiteindelijk hebben zij ervoor gezorgd: een e-sigaret kopen is mogelijk voor iedereen. Dit heeft jaren geduurd en daarom zijn deze twee uitvinding van belang, zij worden beide gezien als een belangrijk startpunt voor het mogelijk maken van e-sigaret kopen. Allereerst, wat zijn de voordelen van de e-sigaret? Dit zijn met name de volgende: 
  • De e-sigaret is gezonder dan de gewone sigaret
  • Met een e-sigaret bespaar je tientallen euro’s
  • De omgeving heeft minder last van een e-sigaret 

E-sigaret kopen: de uitvinding van Herbert A. Gilbert.

De uitvinding van Herbert A. Gilbert is er een uit 1963. Dat is al best wel een tijd geleden, maar nog geen eeuw. Niettemin is deze uitvinding relevant voor de verdere mogelijkheden om een e-sigaret te kunnen uitbreiden. Hij startte met de ontwikkeling van de smokeless non tabacco in 1963. Hij patenteerde zijn uitvinding ook in dit jaar. Het apparaat dat hij ontwierp was een veilige vervanging voor roken, dat was in ieder geval de bedoeling. Een e-sigaret kopen kon toen nog helemaal niet, dus ging men daarvan uit. Er werd in plaats van brandende tabak en papier een vochtige nicotine oplossing verdampt, maar het apparaat produceerde te weinig damp.

De uitvinding van Hon Lik

De tweede uitvinding die betrekking heeft op het e-sigaret kopen is de uitvinding van Hon Lik. Deze uitvinding stamt namelijk uit 2000, een jaartal dat voor de meeste mensen behoorlijk dichterbij klinkt. Wel wil ik erop wijzen dat er tussen 1963 en 2000 natuurlijk niet stilgezeten is, dit zijn slechts twee bijzondere uitvindingen die eruit springen en het benadrukken waard zijn. Zoals genoemd is de geschiedenis van de e-sigaret in het jaar 2000 een belangrijke. Er is toen begonnen met het uitdenken en formeren van de echte elektronisch sigaret. Dit gebeurde door de firma Ruyan. Deze firma veranderde wel steeds van naam, wat het lastig maakt de exacte chronologie te hanteren. Vanaf 2001 heette deze firma de Golden Dragon Group en vanaf 2007 veranderde deze naam in de Ruyan Group. Kort daarna in 2010 kreeg de firma opnieuw een nieuwe naam: Dragonite Interantional Limited. Het idee van Hon Lik voor de e-sigaret is ontstaan uit een droom, hij was zelf een zware roker. Hij kreeg een infectie en kreeg een diepe slaap. Hij droomde over een wolk van kleurrijke damp en vervolgens was het idee ontstaan. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn