Iedereen met een eigen bedrijf is er bekend mee: de maandelijkse facturatie. Hoewel het voor de meeste mensen geen geliefd klusje is, moet het helaas toch iedere maand weer gebeuren. Gelukkig is er met de digitalisering van processen tegenwoordig ook digitale factuurverwerking. U kunt dankzij die ontwikkeling veel sneller en eenvoudiger factureren. Door facturatie digitaal te regelen, hebt u veel meer tijd over voor andere werkzaamheden. Helemaal mooi is het als u het proces ook kunt automatiseren. Door middel van de juiste software wordt digitale factuurverwerking helemaal gemakkelijk. Om het juiste programma voor uw onderneming te vinden, is wel eerst wat onderzoek nodig. Maar we helpen u graag om meer duidelijkheid te krijgen over het digitaal factureren. Op die manier verhoogt u uw productiviteit en hoeft u niet langer veel tijd te steken in het opstellen en beheren van facturen. Bovendien hebt u iedere factuur snel bij de hand in uw online systeem. Het is dan ook niet gek dat steeds meer bedrijven overschakelen naar deze manier van werken. Lijkt het u ook wel wat? Lees dan zeker verder hieronder. We leggen u graag uit hoe u digitaal factureren het best kunt aanpakken.

Handig gebruikmaken van OCR Software

Bij digitale factuurverwerking worden altijd veel verschillende documenten gebruikt. Ook papieren documenten moeten vaak verwerkt worden voor de facturatie. U kunt alles handmatig inscannen, maar dan zal u niet veel aan tijd winnen. Bovendien is het geen leuk karweitje om steeds papieren in te moeten scannen. Daarom is OCR Software ook zeer populair voor digitaal factureren. OCR staat voor Optical Character Recognition. In andere woorden; de software dient om tekens optisch te herkennen. Dit helpt met het overzetten van papieren documenten naar gedigitaliseerde documenten. Uiteraard zijn er veel verschillende mogelijkheden wat betreft OCR Software. U zou ervoor kunnen kiezen om een gratis programma te gebruiken, maar freeware werkt vaak niet optimaal. De meeste ondernemingen kiezen daarom toch voor een betaalde versie. Het is in dat geval echter wel oppassen, omdat sommige aanbieders veel te veel vragen voor OCR-programma’s. Als u op zoek bent naar de juiste OCR Software, kunnen we Kofax in het bijzonder aanraden. Dit is een erkende aanbieder die al door vele klanten met succes gebruikt wordt. Kofax werkt zowel snel als gemakkelijk. Doordat alles heel overzichtelijk is, weet u vrijwel direct waar u aan toe bent. Bovendien bestaat dit bedrijf al enkele tientallen jaren, dus u kunt ervan uitgaan dat het bedrijf de juiste kennis en ervaring heeft.

Administratie automatiseren

Wanneer u over wilt schakelen naar digitale factuurverwerking, is OCR Software dus een zeer waardevolle aanvulling. Met de juiste programma’s kunt u facturatie automatiseren en hoeft u hier bijna niet meer naar om te kijken. Zo heeft u mooi meer tijd over voor andere werkzaamheden of meer vrije tijd om leuke dingen te doen. Dankzij digitale oplossingen kunt u:

  • Sneller en eenvoudiger administratie doen
  • Gemakkelijk bestanden delen met collega’s, werknemers of klanten
  • Op ieder gewenst moment en overal uw documenten raadplegen

Zoals u ziet kan digitalisering van processen veel voordelen met zich meebrengen. Ben u er ook enthousiast over geworden? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Een van onze medewerkers legt u graag uit wat de beste opties voor uw onderneming zijn. Of kijk zelf op uw gemak rond op onze website. Er is meer dan genoeg informatie te vinden. Factureren is niet langer een vervelende klus die u liever uitstelt wanneer u gebruik kunt maken van een digitaal systeem. Met de juiste programma’s werkt u een stuk productiever. We kunnen het u dan ook zeker aanraden om hierin te investeren.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn