Alle ondernemers willen dat elke website waar ze aan werken er geweldig uitziet, maar er goed uitzien hoeft niet per se te betekenen dat de site er professioneel uitziet. Sterker nog, veel websites die aangenaam zijn voor de ogen, creëren niet echt een goede indruk voor potentiële klanten en zakelijke partners. Sommigen van hen worden zelfs afgeschrikt door het uitzicht van een website. En het ergste dat bestaat, is een website laten maken die er niet alleen verschrikkelijk uitziet, maar ook niet gebruiksvriendelijk is. Geen enkele potentiële klant of zakenpartner zal zijn vertrouwen stellen in een site die eruitziet alsof deze is gemaakt door een amateur. Een website laten maken moet er professioneel uitzien op alle niveaus. Met de beste intenties die ze ook hebben, overdrijven sommige ondernemers met het ontwerp van hun website. Dit doen ze door een overvloed aan randen, schaduwen en kleuren te gebruiken. Een website laten maken met een visuele overkill, zal je bezoekers wegjagen. Probeer het niet zelf! Een website laten maken door een professioneel webdesigner zal je meer gemoedsrust geven. Hoewel we het over eenvoud hebben, laten we het erop wijzen dat een geweldige algemene gebruikerservaring een doel moet zijn van elke webontwerper. Een van de beste manieren om dat te bereiken, is door de site zo in te richten dat navigatie eenvoudig wordt. Bezoekers van een site hebben immers de neiging om altijd haast te hebben en dingen snel te willen vinden. Als de website niet goed is georganiseerd, raken mensen de weg kwijt en bezoeken ze uit frustratie een andere site. Een goed georganiseerde website is eenvoudig te navigeren en een site die gemakkelijk te navigeren is, is zo professioneel als hij maar kan zijn. Door een website te laten maken, zal de gebruiksvriendelijkheid en het visuele uitzicht van je site perfect zijn.

Geen website laten maken zonder onderzoek te verrichten

Het is logisch dat ondernemers een website laten maken die reageert op mobiele apparaten. Je hebt misschien een fantastisch mooie ontworpen website, maar als deze niet goed wordt weergegeven op mobiele apparaten, zal de publieke perceptie van je professionaliteit minder zijn. Hoe kunnen ze een bedrijf vertrouwen dat niet genoeg geeft om mobiele gebruikers? Met een webontwerp dat ook werkt op mobiele apparaten, hebben gebruikers een consistente ervaring met je website. Ongeacht welk scherm ze gebruiken, ze zien je professionaliteit. En een website die eenvoudig toegankelijk is op alleplatforms, is volmaakt professional in de ogen van vele internetgebruikers overal ter wereld. Iemand die elke dag bezig is met de creatie van websites, kent de knepen van het vak. Toch wil dit niet zeggen dat elke professionele webdesigner beschikt over hoe jouw website het meest bezoekers kan aantrekken. Een website laten maken door de juiste webdesigner vraagt wat onderzoek. Misschien zijn er webdesigners die aanbevolen worden door je vrienden? Zoniet, dan hebben we hier de oplossing voor je. Webdesign Kaart is een platform waar je heel wat reviews kunt lezen, alvorens een website te laten maken. Via dit platform kun je ook een offerte verkrijgen en de prijzen vergelijken tussen verschillende webdesigners. Het loont dus de moeite om www.webdesignkaart.nl te bezoeken.

Waar rekening mee houden?

Opdat je zou weten waar je op moet letten bij gesprekken met een webdesigners, is het goed om te weten dat ook jouw ideeën belangrijk zijn. Een website laten maken die er professioneel uitziet, heeft onder ander volgende kenmerken:

  • geen visuele overkill
  • zeer gebruiksvriendelijk
  • grote foto’s van zeer goede kwaliteit
  • mobiele versie beschikbaar
  • een uitmuntende inhoud
  • gebruik van bedrijfsfilms
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn