Mijn vriendin en ik wonen al een paar jaar samen in een huurwoning, maar wilden graag samen een huis kopen. Wij wonen nu nog in een klein appartement samen net buiten het centrum van de stad, maar vonden dat het tijd werd om iets te kopen. Het huren van een appartement was een goede test, of wij goed samen konden leven, maar wij wilden nu een huis voor ons zelf kopen. Wij gingen samen op zoek naar een goede startershypotheek en konden die afsluiten via Hypadvies. Tijdens mijn studietijd ben ik in het appartement gaan wonen, maar deed dit eerst samen met twee vrienden. Zijn waren ook aan het studeren en het leek ons een leuk idee om samen te gaan wonen. Mijn vriendin heb ik ongeveer een jaar later leren kennen en wij kregen al snel een relatie. Zij kwam vaak bij mij thuis langs en gelukkig vonden mijn huisgenoten dat geen probleem. Uiteindelijk vertrokken mijn vrienden uit het appartement en het leek mijn vriendin en mij leuk om samen te gaan wonen. Dit doen wij nu ongeveer twee jaar, maar het leek ons beter om samen een huis te kopen. Samenwonen was een goede test voor ons en nu zijn wij klaar voor de volgende stap. Aangezien wij allebei nog nooit een huis hadden gekocht, wilden wij graag een startershypotheek afsluiten. Wij hadden allebei geen verstand van het kopen van een huis en alle andere zaken die daar bij komen kijken, daarom leek het ons verstandig om ons goed te verdiepen. Wij wisten dat het mogelijk is om op verschillende manier een hypotheek af te sluiten, maar het leek ons het beste om via een adviseur om een onafhankelijk hypotheekadvies te krijgen. Zij weten het beste welke startershypotheek het beste voor ons zou zijn.

Een startershypotheek afgesloten via Hypadvies

Mijn vriendin en ik besloten om eerst toch bij onze bank langs te gaan, voor een gesprek over een startershypotheek. Zodoende konden wij al wat informatie opvragen en daarna het aanbod vergelijken. Het gesprek bij de bank ging goed en was erg informatief, maar wij wilden toch verder kijken. Wij vonden daarna het bedrijf Hypadvies, dit is een onafhankelijke hypotheekadviseur. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek konden zij ons erg veel vertellen over het kopen van een huis en het afsluiten van een startershypotheek. De adviseur keek goed naar onze financiële situatie, maar ook naar onze toekomstplannen en wensen. 

Hulp bij de aankoop van een huis

Wij besloten om verder te gaan met Hypadvies en dit bedrijf kon ons goed adviseren over de aankoop van een huis. Via dit bedrijf konden wij een goede startershypotheek afsluiten en de adviseur begeleide ons met de aankoop. Wij hebben twee weken geleden een huis gekocht en kunnen daar over een paar maanden in. Wij waren erg blij met de hulp van de adviseur en kunnen dit bedrijf aan iedereen aanraden.

  • Zij keken goed naar onze financiële situatie en toekomstplannen
  • Wij konden via hun een goede startershypotheek afsluiten
  • De adviseur begeleide ons ook met de aankoop van het huis
  • Wij hebben twee weken geleden ons eerste huis gekocht
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn