Als je in de supermarkt rauwe melk wilt kopen, dan kom je al snel van een koude kermis thuis. Je vindt in de supermarkten namelijk geen rauwe melk. De melk die je wel vindt is dus bewerkte melk. Dat betekent dat deze melk gepasteuriseerd, gesteriliseerd of zelfs gehomogeniseerd wordt. In alle gevallen wordt de melk verhit. Daardoor worden bepaalde bacteriën gedood, maar vele goede stoffen in de melk worden hierdoor ook geneutraliseerd. Daardoor profiteer jij dus niet van goede en functionele stoffen die in rauwe melk aanwezig zijn. Daarom is het beter om de gefermenteerde producten van RauwPower te bestellen. Helaas is de verkoop van rauwe melk in Nederland verboden. Je kunt dus in principe nergens rauwe melk kopen. Ergens is dit raar, want je kunt wel allerlei producten kopen die met rauwe melk zijn gemaakt. Deze producten kun je dus kopen via Raw Milk Company. Je kunt rauwe melk kopen bij de boer, maar ook dan is het niet zo dat je zonder meer rauwe melk kunt kopen. Je krijgt ook altijd de melk mee met de disclaimer dat je melk voor gebruik moet koken. Dat terwijl rauwe melk helemaal niet slecht voor je is en zelfs in veel gevallen veel beter dan bewerkte melk. Waarom mogen we dan toch geen rauwe melk kopen? Dat komt omdat er lang geleden, in 1950 om precies te zijn, tuberculose heerste onder de koeien. Om deze ziekte uit te roeien werden de ziekmakende bacteriën gedood door de melk te verhitten. Dit deed men dus door de melk te pasteuriseren en steriliseren. Maar dat was bijna 70 jaar geleden. Geen boerderij is nog zoals die in de jaren 50 was. De technologie is verbeterd, de omstandigheden zijn beter en zelfs de koeien kun je niet meer vergelijken met die van de jaren 50 van de vorige eeuw. Tevens zijn de eisen allemaal een stuk strenger geworden. Dat betekent dat de situatie die het nodig maakte om melk onder alle omstandigheden te verhitten, is veranderd. Sterker nog, deze situatie bestaat helemaal niet meer. De regelgeving is dus van toepassing op een situatie die niet langer bestaat. Dat is dan ook de reden waarom het zo lastig is om rauwe melk te kopen. Maar het kan dus wel, maar dan moet je naar de boer gaan. Gelukkig kun je wel gewoon producten kopen die met rauwe melk tot stand zijn gebracht. Hierbij kun je denken aan:

  • Kefir
  • Hangop
  • Yoghurt
  • Jus de lait

Kan ik dan helemaal geen rauwe melk kopen?

Je kunt in de supermarkt dus geen rauwe melk kopen. Maar met gefermenteerde melk ligt dit weer anders. Net zoals je bij de boer een disclaimer mee krijgt, zo is het met rauwe melk dus ook weer anders als je gefermenteerde rauwe melk gaat kopen. Verder kun je dus ook alle bovenstaande artikelen kopen en deze zijn in de regel ook met gefermenteerde rauwe melk tot stand gebracht. Mocht je dus toch rauwe melk willen kopen of producten die tot stand zijn gebracht met rauwe melk, dan kun je terecht bij Raw Milk Company.

Surf naar rawmilkcompany.nl voor meer informatie

Er zijn dus nog steeds opties als je liever rauwe melk wilt gebruiken. Dankzij het fermenteren van melk kun je nog steeds genieten van alle voedingsstoffen in de melk. Via de boer zelf kun je ook rauwe melk verkrijgen en het internet biedt je verder ook nog eens vele opties. Kom daarom snel eens langs op de site van rawmilkcompany.nl en ontdek wat je opties zijn. Je kunt ook altijd even contact opnemen met Raw Milk company. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn