Als je de term whiteboardverf hoort, dan vraag je je misschien af wat dit nu precies voor verfsoort is. Is het iets wat je gebruikt om een bestaand whiteboard weer op te knappen? Nee, whiteboardverf is een verf die je kunt gebruiken om een willekeurig oppervlak om te toveren in een beschrijfbaar oppervlak. Zo maak je zelf eenvoudig een schrijfbord helemaal op maat en naar wens! Je hebt hiermee verschillende mogelijkheden, dus je kunt je creativiteit echt de vrije loop laten!

Mogelijkheden van whiteboardverf

Waarom zou je nu ervoor kiezen om creatief hiermee aan de slag te gaan, als je ook gewoon een kant en klaar bord kunt kopen waar je met stiften op kunt schrijven? Dat doe je omdat je met whiteboardverf veel meer mogelijkheden hebt:

  • je kunt ieder willekeurig oppervlak hiermee beschilderen
  • je kunt het formaat zo groot maken als je zelf wilt
  • je kunt kiezen voor andere kleuren dan wit

Als je kiest voor een kant en klaar bord, dan ben je altijd gebonden aan de afmetingen waarin deze verkrijgbaar zijn. Vaak is de keus beperkt en lukt het niet om de perfecte maat te vinden. Dat probleem heb je niet als je ervoor kiest om zelf met whiteboardverf aan de slag te gaan. Je kunt het beschrijfbare oppervlak dan zou groot maken als je zelf wilt, je kunt zelfs de hele muur hiermee beschilderen! Een ander voordeel is dat je nagenoeg ieder oppervlak met deze verf kunt bewerken. Je kunt er dus muren mee beschilderen, maar bijvoorbeeld ook je tafel of een keukenkastje. Of een van de deuren in je huis. Zo kun je met whiteboardverf dus een whiteboard maken waar jij maar wilt, zonder dat je hiervoor hoeft te boren en schroeven en zonder dat het extra ruimte in beslag neemt.

Verschillende kleuren

Voor veel mensen zal het ook een groot voordeel zijn dat je hiermee een schrijfbord in verschillende kleuren kunt creëren. Standaard whiteboardverf is wit van kleur, net als de whiteboarden dat ook gewoon zijn. Maar deze speciale verf is ook in een transparante versie verkrijgbaar. Je kunt hiermee bijvoorbeeld je houten tafel beschilderen, zo kun je er op schrijven zonder dat je het mooie hout aan het oog onttrekt. Maar ook biedt de transparante variant jou de mogelijkheid om met verschillende kleuren te werken. Je kunt bijvoorbeeld jouw muur eerst verven in een mooie kleur en dan tot slot afwerken met transparante whiteboardverf. Zo kun je iedere kleur gebruiken die je wilt en ben je dus niet gebonden aan wit! Er zijn op deze manier dus heel veel mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten! Je zou het bijvoorbeeld ook kunnen combineren met magneetverf. Je brengt dan eerst een paar lagen magneetverf aan en werkt vervolgens af met de whiteboardverf. Zo kun je op hetzelfde oppervlak niet alleen schrijven, maar ook dingen met magneten ophangen. De mogelijkheden zijn dus echt groot! Wil jij hiermee aan de slag gaan? Ga dan naar Magneet-verf.nl. Je vindt hier niet alleen magneetverf met een sterke magnetische kracht, maar ook verschillende goede whiteboardverven!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn