Er is één ding dat iedere automobilist wil: autoschade voorkomen. Maar hoe? Niet alleen een autoverzekering is onmisbaar om veilig te rijden, maar ook deze 6 tips. Doe er vandaag nog je voordeel mee.

6 slimme tips om autoschade te voorkomen

1. Gebruik nooit een smartphone in de auto

Wist je dat de kans op een ongeluk 6 keer zo groot is als je je smartphone in de auto gebruikt? De meeste verkeersongelukken worden veroorzaakt door afleiding. Maak er een gewoonte van om je telefoon nooit in de auto te gebruiken. Leg hem standaard in een tas als je achter het stuur zit en vraag aan je medepassagiers of ze je hieraan willen herinneren.

2. Beveilig de ruiten met veiligheidsfolie

Om te voorkomen dat criminelen een ruitje intikken, kun je de autoramen beveiligen met GSW-veiligheidsfolie. De ruiten worden hier zo’n 20 keer sterker door, waardoor inbreken een stuk lastiger wordt. Om duidelijk te maken dat er geen waardevolle spullen in je auto liggen, kun je het dashboardkastje open laten staan. Zo weten dieven dat ze je auto net zo goed kunnen overslaan.

3. Rijd op winterbanden

Winterbanden zijn niet alleen onmisbaar als het flink vriest. Bij temperaturen beneden de 7 graden rijd je al veiliger op deze winterse banden. Dit komt omdat de banden een andere rubbersamenstelling hebben en een ander profiel. Hierdoor heb je bij koud weer meer grip op de weg, waardoor de kans op schade kleiner is.

4. Kies voor een simpel navigatiesysteem

In deze tijd is de weg vinden zonder navigatiesysteem een grote uitdaging. Let er alleen wel op dat je je niet laat afleiden door je navigatiesysteem. Maar liefst 68 procent van de verkeersongelukken worden veroorzaakt door afleiding. Kies daarom voor een eenvoudig navigatiesysteem. Eén die simpel werkt en waar je dus tijdens het autorijden niet naar om hoeft te kijken.

5. Houd de twee-secondenregel aan

De twee-secondenregel heb je waarschijnlijk ooit geleerd van een rij-instructeur.
Het is goed om deze regel tijdens het rijden nog steeds in gedachte te houden, omdat het helpt genoeg afstand te houden van een voorligger. De kans op ongelukken is hierdoor kleiner. De twee-secondenregel werkt als volgt: kies een punt waar je voorligger voorbij gaat rijden, zoals een boom of een lantaarnpaal. Rijdt hij of zij er voorbij? Begin dan met tellen. Als je voordat je bent uitgeteld ook langs dit punt rijdt, weet je dat je meer afstand moet houden.

6. Let erop dat je genoeg zicht hebt

Medeweggebruikers wil je natuurlijk niet over hoofd zien. Maak daarom de voor-en achterruiten regelmatig schoon. Met een speciale glasreiniger is dat zo gepiept. Vergeet niet de buitenspiegels ook te boenen. En rijd je in een elektrische auto? Houd er dan rekening mee dat medeweggebruikers je misschien niet zien én horen. Extra opletten dus!

En heb je al een autoverzekering afgesloten?

Een autoverzekering is voor iedere automobilist onmisbaar. Zonder mag je de weg niet eens op. Met een autoverzekering van InShared weet je zeker dat je auto goed verzekerd is bij schade. Sluit vandaag nog online een verzekering af.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn