Verandering binnen een organisatie heeft vaak meer voeten in aarde dan managers denken. Er komt meer bij kijken dan er wordt verwacht. Verandering levert vaak weerstand op die weer voortkomt uit een zekere angst om een bepaalde werkwijze los te laten. Niets menselijks is Annet Verbeek vreemd en daarom neemt zij juist deze weerstand mee in haar verandermanagement in Den Haag. Het zit nu eenmaal in onze aard vast te houden aan wat we gewend zijn. Niets geks dus, maar wel iets om mee te nemen wanneer je als organisatie veranderingen doorvoert. Laten we wel wezen, veranderingen moeten worden doorgevoerd om te zorgen voor een gezonde, goed functionerende organisatie die blijft groeien. Verandermanagement in Den Haag is dan ook belangrijk en zorgt ervoor dat veranderingen op de juiste wijze en met de beste mentaliteit worden doorgevoerd. Verandering kan dan iets worden waar een heel team voor gaat staan en wat, jawel, leuk is!

 

Ondersteuning met verandermanagement in Den Haag

Verandermanagement in Den Haag biedt ondersteuning waar dat nodig is om veranderingen op een vloeiende of organische wijze door te voeren. Het is van groot belang om bij verandermanagement in Den Haag rekening te houden met de eerder genoemde weerstand; de weerstand die ervoor zorgt dat mensen de hakken in het zand zetten en eigenlijk weigeren om een nieuwe manier van werken te integreren of daar ten minste bepaalde bezwaren tegen maken. Let op, want dit gebeurt niet altijd bewust maar veelal onbewust. Mensen werken wel mee, maar zijn niet volledig overtuigd. Dat is precies waar de stagnatie op kan treden. Verandermanagement in Den Haag zorgt ervoor dat die weerstand verandert in enthousiasme en dat vraagt om niets minder dan een persoonlijke aanpak met een open blik. Verandermanagement in Den Haag door Annet Verbeek houdt daar rekening mee en neemt deze weerstand mee zodat een proces van verandering geleidelijk maar wel degelijk consequent wordt doorgevoerd. Verandermanagement van Verbeek is:

 

  • Persoonlijk
  • Helder
  • Doelgericht

 

Vertrouwen

Een sleutelwoord bij verandermanagement in Den Haag is ‘vertrouwen’. Onzekerheid die voortvloeit uit veranderingen, vraagt maar om een ding en dat is het vertrouwen dat de veranderingen tot een betere situatie zullen leiden waarin het werk dat nu wordt uitgevoerd beter kan worden uitgevoerd. Iedereen wint! Dat moet iets zijn waarvan de medewerker overtuigd is en om dat te realiseren is verandermanagement in Den Haag een hele belangrijke stap. Vragen die opkomen bij medewerkers moeten duidelijk beantwoord worden en voor onzekerheid en weerstand moet niet worden weggekeken, maar er moet mee worden gewerkt. Op die manier kan het een kracht worden, iets wat overwonnen wordt en daar krijgt met veel energie van. Vertrouwen kan gewonnen worden met verandermanagement in Den Haag op de juiste manier. Naast vertrouwen moet het voor medewerkers ook helder zijn wat de doelen zijn die een organisatie voor ogen heeft. Niet alleen moeten die doelen door verandermanagement in Den Haag helder geformuleerd worden, ze moeten ook worden geïntegreerd en enthousiasme opleveren bij de medewerkers. Samen voor een doel werken, kan een geweldige motivatie opleveren en een werklust waarmee je als organisatie veel voor elkaar kan krijgen. Met enthousiasme en heldere doelen kom je heel erg ver en dit werkklimaat kan je realiseren met verandermanagement in Den Haag. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van verandermanagement, neem dan gerust eens contact op met Annet Verbeek. Zij vertelt je graag meer over haar werkwijze en wat ze voor jouw organisatie kan betekenen. Haar werkwijze vertaalt zich altijd in een beter werkklimaat waarin veranderingen zichtbaar zijn. Dat is iets waar zij energie van krijgt en jouw als organisatie graag mee helpt. Ga naar annetverbeek.com

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn