Heeft men het over autowielen, dan denkt iedereen eigenlijk automatisch aan de banden. Dat ook de velgen hier een belangrijk onderdeel van uitmaken, wordt vaak vergeten. Nu is het natuurlijk ook zeker zo dat de band erg belangrijk is. De juiste maat en een hoge kwaliteit zorgen ervoor dat de wegligging zo optimaal mogelijk is en het rijcomfort zo hoog mogelijk. Maar niet alleen de banden dragen hier aan bij, ook de velgen spelen hierin een belangrijke rol. Zij zorgen voor een goede wielaansluiting op de auto, waardoor de ophanging zo optimaal mogelijk is en het remsysteem van de wagen zo goed mogelijk werkt. U moet er natuurlijk niet aan denken dat uw remmen niet goed functioneren, dit kan tot erg gevaarlijke situaties leiden. Daarnaast voorkomt een goede wielaansluiting ook vervelende trillingen en andere risicovolle zaken. Om zo veilig mogelijk de weg op te kunnen gaan, is een goede kwaliteit van de wielen, dus van de banden en de velgen, erg belangrijk. Neem dus zeker geen genoegen met een inferieure kwaliteit, dit kan vervelende verrassingen tot gevolg hebben. Autorijden leidt al vaak genoeg tot gevaarlijke situaties, iedere mogelijkheid om de risico’s in te perken moet dus zeker benut worden.

Velgen van uitstekende kwaliteit

Wat zijn nu velgen van een uitstekende kwaliteit, waar kunt u nu het best voor kiezen? Aan te raden is om te kiezen voor originele exemplaren, dat wil zeggen, exemplaren die door de autofabrikant zelf gemaakt zijn. Nu zult u waarschijnlijk tegenwerpen dat deze ook een erg hoge kostprijs hebben. Het is inderdaad waar dat de prijzen voor deze producten hoger liggen dan wanneer u kiest voor imitatievelgen. Maar daar is ook zeker een reden voor. Zo zorgt de fabrikant ervoor dat de velgen exact op maat zijn voor uw auto, in tegenstelling tot de makers van de replica varianten. Deze gebruiken vaak een mal en gebruiken kleine afwijkingen in maten, zodat de velg niet alleen op uw merk en type wagen past, maar ook op andere auto’s. Zo kunnen zij de mal voor heel veel verschillende klanten gebruiken. Dit is voor de vervaardiger van de replica’s natuurlijk interessant, maar het zorgt er ook voor dat de velg net iets minder goed past en daardoor minder veilig is. Daar komt nog bij dat de fabrikant van de originele velgen deze aan strenge tests onderwerpt en ieder product streng controleert. Als u al deze factoren in overweging neemt, dan is het dus niet vreemd dat imitatie varianten goedkoper zijn, maar ze zijn dus ook absoluut van inferieure kwaliteit.

Nieuwe en gebruikte exemplaren

Een andere factor die een rol kan spelen bij het kiezen voor de originele exemplaren, is het feit dat van deze de lak gewoon van een hogere kwaliteit is. Dit betekent dat de uitstraling van de velg veel langer mooi blijft en dat heeft natuurlijk invloed op de totale uitstraling van uw wagen. Ook daarom kan het dus aan te raden zijn om hiervoor te kiezen. Hik jij aan tegen de hogere prijs van originele velgen? Dan moet je zeker eens contact opnemen met JB Banden & Velgen. Zij verkopen enkel originele producten voor uw wiel van de merken:

  • Mercedes-Benz
  • Mini
  • Audi
  • Volkswagen
  • BMW

U kunt bij hen echter naast nieuwe exemplaren, ook kiezen voor gebruikte. Deze zien er nog steeds goed uit, maar zijn wel wat lager geprijsd. Dat kan het zeer aantrekkelijk maken om hiervoor te kiezen. Rijdt u een van de genoemde automerken en wilt u dat uw wielen van een zo hoog mogelijke kwaliteit zijn, waardoor ze zo betrouwbaar en veilig mogelijk zijn, dan kiest u dus voor deze specialist!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn