Een paar jaar geleden heb ik een burn-out gehad en in die periode heb ik ontdekt hoe enorm zen je kunt worden van puzzelen en dan met name het maken van legpuzzels. Je kunt tijdens het puzzelen even volledig alle gedachten loslaten en bezig zijn met het vinden van dat ene stukje dat je nog mist. Ik heb daarbij ontdekt dat ik het liefst Jan van Haasteren puzzels leg en wel om een paar redenen:

  • De puzzels zijn erg geestig
  • Deze puzzels zijn beschikbaar met 1000 stukjes
  • De puzzels hebben een gemiddelde moeilijkheidsgraad
  • Er zijn veel verschillende Jan van Haasteren puzzels beschikbaar

Waarom ik Jan van Haasteren puzzels zo leuk vind

Ik koop mijn Jan van Haasteren puzzels altijd op zippytoys waar ik kan kiezen uit de nieuwste varianten die van de Jan van Haasteren puzzels worden uitgebracht. Ik heb al meerdere puzzels gelegd in de afgelopen jaren en ondanks dat ik al lang van mijn burn-out af ben, ben ik blijven puzzelen om mijn gedachten te kunnen verzetten en even helemaal los te komen van het drukke bestaan van mijn werk en mijn gezin. Tegenwoordig heeft iedereen het altijd over mindfulness. Ik denk dat dit wel een term is die ook bij het puzzelen met de Jan van Haasteren puzzels van toepassing is. Je bent heel erg in het moment bezig met datgene wat er voor je ligt. Je gedachten gaan even op slot en het zoeken van de stukjes en de plekken in de puzzel waar die terecht moeten komen zijn op dat moment het enige dat belangrijk is. Ik puzzel soms ook met andere mensen, zoals mijn oudste dochter of een vriendin van me die soms een avondje komt helpen met een puzzel. De Jan van Haasteren puzzels zijn hier ook heel erg geschikt voor, omdat ze steeds onderwerp van het gesprek worden. De afbeeldingen die gebruikt worden voor de Jan van Haasteren puzzels bestaan altijd uit grote groepen mensen die op één locatie van alles meemaken in een bepaald thema. Zo heb ik laatst Jan van Haasteren puzzels gekocht met het thema tuincentrum en cruise vakantie en heb ik er al meerdere gemaakt die in andere thema’s waren getekend. Het is zo grappig om met de Jan van Haasteren puzzels bezig te zijn, want er staan zulke leuk en expressieve typetjes op. Elke keer als ik klaar ben met het huishouden of gewoon even met een kop koffie voor mijn puzzel ga zitten, dan ga je op zoek naar puzzelstukjes waarop die karakters staan afgebeeld. In je gedachten komen ze dan helemaal tot leven en bij Jan van Haasteren puzzels kunnen hier erg hilarische situaties bij zitten. Ik betrap mezelf er vaak op dat ik al gniffelend een puzzelstukje op zijn plek leg en dan bedenk dat een persoon op het plaatje lijkt op iemand die ik ken. Ik zie dan de hele situatie in mijn gedachten al voor me en ik merk dat ik hier heel vrolijk van wordt. Juist omdat ik heb ontdekt dat legpuzzels zo’n positieve invloed hebben op je geestelijke welzijn raad ik iedereen het ook altijd aan om lekker te gaan puzzelen.

De stress verlagende factor van puzzelen

Elke Jan van Haasteren puzzel is weer een genot om te maken en ik koop ze op zippytoys.nl ook regelmatig als cadeau voor anderen. Vooral wanneer ik weet dat mensen in mijn omgeving een stressvol bestaan hebben of even tijd nodig hebben voor zichzelf, dan krijgen ze van mij een Jan van Haasteren puzzel cadeau. Dit is voor mij genoeg aanleiding om mijn voorliefde voor puzzelen met anderen te delen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn