Ben jij een liefhebber van lezen? Dan zijn tweedehands boeken echt ideaal! Je hebt natuurlijk verschillende mogelijkheden om aan je leesmateriaal te komen tegenwoordig. Zo heb je nu de mogelijkheid om digitaal te lezen, via bijvoorbeeld je tablet of e-reader. Hier zitten zeker voordelen aan verbonden, zoals het feit dat je op deze manier heel veel titels tegelijk mee kunt nemen op vakantie zonder dat je tas meteen helemaal vol zit. Maar je kunt ze niet in je kast zetten, zoals je met tweedehands boeken wel kunt doen. En het is juist zo fijn om een gevulde boekenkast te hebben en af en toe eens te kunnen kijken naar alle titels die je gelezen hebt en er af en toe weer eens een favoriet uit te pakken. Bovendien, in een e-book kun je ook niet echt fijn bladeren, je kunt niet even wat pagina’s door je handen laten gaan. Je hebt ook geen goed overzicht van hoeveel bladzijden er nog over zijn tot het eind van het verhaal en velen missen ook de geur, de manier waarop papier ruikt. Allemaal zaken waar je wel van profiteert met tweedehands boeken.

Bibliotheek, nieuwe of tweedehands boeken?

Uiteraard hoef je niet per se voor tweedehands boeken te kiezen als je groot een fysiek boek in je handen houdt. Al vele jaren is er de mogelijkheid om naar de bibliotheek te gaan en dit levert je als voordeel op dat je tegen een relatief laag bedrag zoveel titels kunt lezen als je graag wilt. Financieel gezien erg prettig natuurlijk, maar je hebt dan nog steeds niets om in je boekenkast te zetten. Bovendien zit je bij de meeste bibliotheken toch nog altijd gebonden aan een maximale leentermijn. Dan zijn tweedehands boeken wel zo prettig, je kunt dan net zo lang doen over het lezen als jij graag wilt, zonder dat dit je meteen heel veel geld kost. Want dat is natuurlijk weer een minpuntje van nieuwe exemplaren kopen, die zijn vaak gewoon best wel duur. Uiteraard zijn ze dan ook echt helemaal nieuw en heb je dan het plezier van de eerste zijn die dat specifieke exemplaar leest. Maar als je iedere titel die jij wilt lezen nieuw moet kopen, dan kost je dit wel een aardige duit. Bij tweedehands boeken profiteer je van:

  • een echt exemplaar in handen hebben
  • lage prijzen
  • niet gebonden aan een leentermijn

Boekhandel Kwabbernoot

Een enig nadeel van het willen kopen van tweedehands boeken, is dat deze niet altijd even gemakkelijk te vinden zijn. Je kunt hiervoor natuurlijk speciale boekenmarkten bezoeken, maar dan is het altijd maar afwachten of dat boek dat jij zoekt daar te vinden is. Uiteraard heeft dat ook zo zijn charme, speuren tussen de stapels die er liggen en dan maar hopen dat je een pareltje vindt. Maar soms wil je gewoon graag heel gericht kunnen zoeken en niet teveel tijd kwijt zijn aan het vinden van die tweedehands boeken die jij graag wilt hebben op dat moment. Geldt dat ook voor jou? Dan moet je eens een kijkje nemen bij boekhandel Kwabbernoot.nl. Zij bieden een ruime keus op dit gebied en op hun website kun je gemakkelijk zoeken naar titels. Bij ieder exemplaar dat zij aanbieden, staat duidelijk vermeld welke druk het is en in welke staat het verkeert. Je weet dus van tevoren goed wat je koopt. Wil je het liever eerst in de hand houden? Zij staan ook regelmatig op markten met een deel van hun aanbod en zij nemen graag dan een specifiek boek voor jou mee zodat je het eerst kunt bekijken. Wil jij graag tweedehands boeken kopen, dan is Kwabbernoot daarvoor dus een uitstekend adres!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn