rondreizen - Rondreis zuid afrikaHet plannen van een vakantie is vaak erg lastig. De reden hiervoor is niet dat het plannen lastig is, maar het is vooral het maken van een keuze dat lastig is. Hoe meer je reeds van de wereld hebt gezien, des te lastiger wordt het om nog iets te vinden wat echt helemaal nieuw en origineel is. Als je de 40 passeert, dan is de kans groot dat je alle stranden van Europa al hebt gezien. De kans is ook groot dat je verschillende avontuurlijke vakanties hebt ondernomen en je hebt vast ook wel eens gekampeerd. De website www.rondreizen.net kan u helpen bij het vormgeven van uw droomvakantie. Als je van luxe houdt, dan ben zullen de kampeervakanties uiteraard in de minderheid zijn en als je juist van avontuur houdt, dan ben je natuurlijk minder aan het strand te vinden. Waar je voorkeur ook ligt, naarmate de tijd vordert zal het steeds lastiger worden om een vakantie te kiezen waar je echt nog dat nieuwe vakantiegevoel ervaart. Als je immers voor de tiende of twintigste keer aan een strand ligt, dan voelt het net alsof het gewoon een weekenduitje is. Je bent niet meer onder de indruk en je leest gewoon je verzameling boeken aan het strand. Je had dit natuurlijk net zo goed thuis kunnen doen. Om toch dat verse nieuwe gevoel van een eerste vakantie weer te beleven kun je daarom nu heel gemakkelijk een rondreis in Zuid Afrika boeken. Afrika is niet direct een land waar mensen aan denken als ze een vakantie boeken. Met uitzondering van Egypte, Marokko of Tunesië omdat deze landen relatief dichtbij zijn en omdat een land als Egypte natuurlijk beschikt over de piramides en de vallei der koningen. Maar een rondreis in Zuid Afrika, dat is andere koek natuurlijk. Toch is het een vakantie waar veel mensen stil van worden. Er is namelijk zoveel te zien en te beleven tijdens een rondreis in Zuid Afrika, dat je er nog lang over na zult praten. Mocht je dus geïnteresseerd zijn in een rondreis in Zuid Afrika dan kun je hieronder alvast iets meer te weten komen over de mogelijkheden van een rondreis in Zuid Afrika. Je hebt natuurlijk te maken met de volgende elementen als je kiest voor een rondreis in Zuid Afrika:

  • Cultuur
  • Eten en drinken
  • Weer en klimaat
  • Omgeving en natuur

Al deze elementen zullen in het kort besproken worden, zodat je goed kunt inschatten of een rondreis in Zuid Afrika iets voor jou is.

De verschillende ervaringen tijdens een rondreis in Zuid Afrika

Als je besluit om een rondreis in Zuid Afrika te gaan ondernemen, dan heb je natuurlijk verschillende bezienswaardigheden. Het land heeft een zeer rijke historie en beschikt over schitterende natuurreservaten. Natuurlijk kun je ook een bezoekje brengen aan het wonderbaarlijke Kaapstad. Zuid Afrika staat bekend om de heerlijke Zuid Afrikaanse wijnen, dus het is ook geen gek idee om tijdens je rondreis in Zuid Afrika een bezoekje te brengen aan de Kaapse wijnlanden. Zuid Afrika is natuurlijk ook bekend vanwege Nelson Mandela. Mandela heeft jarenlang vast gezeten op Robbeneiland. Dit eiland en de gevangenis kun je ook bezoeken. Al dit soort bezienswaardigheden laten vaak een enorme indruk achter. Verder kun je genieten tijdens een rondreis in Zuid Afrika van de schitterende flora en fauna die het land te bieden heeft. Wat dat betreft is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het wereldberoemde Krugerpark. Je vindt hier de meest exotische dieren, waaronder de zogenaamde Big Five en verder ook giraffes, krokodillen en springbokken. Natuurlijk kun je tijdens een rondreis in Zuid Afrika ook de cultuur leren kennen. Het leven in Zuid Afrika bestaat uit een zeer scherpe tweedeling tussen arm en rijk. Je zult in de steden dan ook in aanraking komen met enorme rijkdom, maar tegelijkertijd zal je ook te maken hebben met bedelaars. Het is niet verstandig om geld te geven aan deze bedelaars en zeker niet aan de kinderen. Als je ze toch iets wil geven, dan is het beter om iets te eten te geven. Onderhandelen over de prijzen is normaal en je zult veel in aanraking komen met verschillende vormen van muziek en dans. Wat betreft het eten zal je niet heel anders eten dan je gewend bent. vlees en vis staat vaak op het menu. Door de Knorr wereldgerechten ben je vast al bekend met een typisch Zuid Afrikaanse schotel, namelijk boboti: een mix van rijst, vlees en Indische kruiden. Verder vind je natuurlijk veel heerlijke wijnen en ook sherry en brandy wordt veel gedronken. Als je kiest voor een rondreis in Zuid Afrika dan moet je eigenlijk wel een glaasje wijn proeven en een lekkere brandy of sherry mag eigenlijk ook niet ontbreken.

Weer en klimaat

Het zuiden van Afrika is erg zonnig. Sterker nog, Zuid Afrika heeft de meeste zonuren ter wereld. Verder is het in Zuid Afrika niet overdreven heet, want door de aanwezigheid van de Oceaan wordt de temperatuur als het ware getemperd. Dit zorgt voor een redelijk aangenaam en mild klimaat. Ideaal voor een ontspannende vakantie. In de zomer valt in Zuid Afrika de meeste regen. Dat is op het moment dat het bij ons winter is. Je kunt je rondreis in Zuid Afrika dus het beste boeken tijdens de lente of de herfst. Dit is omdat het in de zomer veel regent en in de winter kan er zelfs sneeuw vallen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn