Diverse bedrijven kunnen hun werkzaamheden niet verrichten zonder dat zij beschikken over een thermometer. Dit klinkt misschien wat raar, maar in heel veel gevallen is het echt van groot belang om er zeker van te zijn dat de juiste temperatuur bereikt is. Dit geldt in de eerste plaats natuurlijk voor alle sectoren waarin er met voedsel gewerkt wordt. Of dit nu gekoeld of bevroren wordt bewaard, er gelden altijd normen wat betreft de juiste koelte en daar moet absoluut aan voldaan worden. Niet alleen omdat die regels er nu eenmaal zijn, maar vooral natuurlijk om bederf te voorkomen. Een andere sector waar een goede thermometer onontbeerlijk is, is bijvoorbeeld de zwemindustrie. Als het water van het zwembad een te lage temperatuur heeft, dan kunnen zwemmers te maken krijgen met onderkoeling en dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Het omgekeerde is dan weer het geval bij sauna’s, daarbij wilt u er absoluut zeker van zijn dat de temperatuur niet te hoog oploopt. Nu kunt u op uw eigen gevoel afgaan, maar daarmee hebt u natuurlijk nog helemaal geen zekerheid over de daadwerkelijke temperaturen. En dit zijn slechts een paar voorbeelden van sectoren waar men niet zonder een thermometer kan. Is dit in uw bedrijf ook het geval, zorg er dan zeker voor dat u een goed exemplaar hebt, zodat u niet voor problemen komt te staan.

Kies de juiste thermometer

Het spreekt misschien voor zich, maar in een bedrijf is het vaak niet voldoende om over een doodgewone ‘huis-tuin-keuken’ thermometer te beschikken, deze geeft de temperatuur vaak immers lang niet nauwkeurig genoeg aan. Maar wat voor soort moet u dan wel kopen? Dat is sterk afhankelijk van uw sector, het is belangrijk dat u voor een model kiest dat past bij het soort bedrijf dat u hebt. Er zijn verschillende soorten thermometers waar u uit kunt kiezen, bijvoorbeeld:

  • bimetaal thermometers
  • 135 graden staafthermometers
  • haakse staafthermometers
  • rechte staafthermometers

Daarnaast verschillen de diverse thermometers ook nog wat betreft de manier waarop u de temperatuur aflezen kunt, sommige zijn analoog, andere digitaal. Hierbij is het natuurlijk maar net wat uw eigen voorkeur heeft. En dan is er ook nog de mogelijkheid om een exemplaar te kopen met speciale maten of nauwkeurigheden. Het aanschaffen van een thermometer voor uw bedrijf is dus niet iets wat u zomaar even doet, het is echt iets waar u zich even in moet verdiepen, zodat u zeker weet dat u er een koopt die helemaal past bij de plek waar u temperaturen wilt meten.

Ruime keus bij Emvo

Het grote aanbod dat er op dit gebied te krijgen is, kan voor een beginnende ondernemer best overweldigend zijn. Want hoe vindt u nu tussen al die opties de thermometer die voor uw zaak het meest geschikt is? Als u bijvoorbeeld kijkt bij een verkooppunt als Emvo, dan zal het u al snel duizelen wat er allemaal mogelijk is. Dan is het goed om te weten dat de medewerkers van Emvo u graag helpen met het vinden van een exemplaar dat voor uw specifieke situatie echt helemaal perfect is. Weet u precies wat voor soort thermometer u wilt hebben, maar kunt u deze bij hen niet vinden? Dan betekent dit niet dat zij deze niet kunnen leveren. Zij kunnen namelijk zelfs exemplaren helemaal voor u op maat maken, met bijvoorbeeld uw bedrijfslogo er op of met speciale maten die voor uw bedrijfssector van groot belang zijn. Neem gerust eens contact met hen op om te vragen wat de mogelijkheden zijn. Als u een thermometer voor uw bedrijf wilt kopen, dan is Emvo absoluut de plek waar u moet zijn!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn