Veel mensen hebben er moeite mee dat alles in de winter zo dor en doods lijkt. Voor hen is een taxus een ideale plant om in de tuin neer te zetten! Waar de meeste plantensoorten, bomen en struiken in de winter hun blad verliezen, stoppen met bloeien of zelfs helemaal afsterven, ligt dit bij deze soort anders en daarom is het eigenlijk altijd een goede toevoeging. Een taxus zal namelijk het hele jaar door zijn naalden behouden, zo heb je dus altijd iets groens in je voor- of achtertuin staan. Je zult er versteld van staan hoeveel verschil dit maakt, hoe anders het geheel er meteen uit komt te zien met één wintergroene soort erbij. Daar komt als extra pluspunt nog bij dat deze plantensoort echt heel sterk is en weinig tot geen verzorging nodig heeft. Dat is natuurlijk weer erg prettig voor de mensen die niet echt groene vingers hebben of die gewoon eigenlijk geen tijd hebben voor hun tuinonderhoud. Zo kunnen ook zij genieten van deze prachtige toevoeging voor alle tuinen. Een taxus is echt niet kieskeurig en kan heel veel omstandigheden aan.

Haag van taxus

Wat is een taxus nu precies? Er zijn eigenlijk twee verschillende typen te onderscheiden, namelijk de varianten die het best tot hun recht komen als soort van struik, vrijstaand en de ruimte krijgend om te groeien en dan zijn er nog de varianten die je uitstekend kunt gebruiken als haag. Grenst jouw tuin direct aan die van de buren? Dan is het niet vreemd als je graag een soort van afscheiding wilt hebben, zodat je niet meteen elkaar ziet zodra je naar buiten loopt, je wilt immers van je rust kunnen genieten. Je kunt dan een schutting plaatsen, maar je kunt ook kiezen voor een taxus haag. Het voordeel van schuttingen is natuurlijk dat je ze in een dag plaatst en dan meteen op de juiste hoogte hebt. Bij hagen is dit even wat anders, je moet dan wat meer geduld hebben tot bijvoorbeeld de juiste dichtheid en hoogte bereikt is. Maar je hebt dan ook iets wat mooi groen is. Bovendien biedt de heg schuilplaatsen aan vogels, vlinders, insecten en nog veel meer beestjes. Aan de onderkant blijven vaak een paar kleine gaatjes, waar bijvoorbeeld egels handig gebruik van kunnen maken. Voor de natuur is een haag van taxus dus een betere oplossing, dan een volkomen dichte, onnatuurlijke schutting.

Voordelig bestellen

Een minpuntje van een volledige haag van taxus is natuurlijk wel dat dit wat prijzig wordt. Tenminste, als je dit gaat kopen bij een tuincentrum. Wil jij niet teveel betalen, dan doe je er goed aan om hiervoor naar een echte kweker te gaan, zoals kwekerij Top & Top. Bij hen kun je eenvoudig online je bestelling plaatsen via taxusbestellen.nl, waarna de planten bij jou thuis bezorgd worden. Dat is natuurlijk wel zo eenvoudig en ook wel zo voordelig! Hun prijzen liggen namelijk echt een stuk lager dan bij de tuincentra. Een ander voordeel is dat je bij hen ook advies kunt krijgen over welke taxus het best bij jou past, aangezien er verschillende soorten te krijgen zijn. Daar komt bij dat zij jou ook de mogelijkheid bieden om de planten voor jou te planten, erg handig natuurlijk als je hier geen tijd voor of zin in hebt. Deze kwekerij biedt jou dus verschillende voordelen:

  • lage prijzen
  • verschillende soorten verkrijgbaar
  • advisering over welke soort het meest geschikt is voor jou
  • levering aan huis
  • planten van de gekochte exemplaren

Als jij dus ook graag een taxus wilt hebben of hier zelfs een hele heg van wilt hebben, dan moet je dus zeker naar deze kwekerij gaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn