Privacy is een groot goed, vooral als u in uw tuin zit. Als u in een rijtjeshuis woont kan het daarom prettig zijn een schutting of haag aan te brengen. Coniferen of taxusstruiken zijn hier heel geschikt voor. Met een groenblijvende haag ziet uw tuin er direct heel natuurlijk uit, het hele jaar door. In het tuincentrum betaalt u vaak veel voor bloemen en planten. Er zijn echter ook goedkopere alternatieven. Bestel uw taxus daarom voordelig online, via taxusbestellen. Hier vindt u allerlei soorten taxusstruiken voor een aantrekkelijke prijs. Bovendien kunt u hier ook taxussen aanschaffen die al van aanzienlijk formaat zijn. Zo hoeft u niet te wachten tot uw taxus de gewenste hoogte bereikt heeft, maar geniet u direct van een beschutte tuin met schaduw en privacy. U kunt bij ons terecht voor een complete haag of een paar taxusstruiken. Zo heeft u alle vrijheid om uw tuin in te richten naar eigen wens. 

Grote taxus bestellen

Via taxusbestellen.nl bestelt u eenvoudig uw taxusstruiken, tot wel 180 centimeter hoog. Omdat de taxusstruik langzaam groeit is het aan te raden een taxusstruik te bestellen van de gewenste hoogte. Anders moet u jaren wachten tot uw taxus hoog genoeg is om schaduw en privacy te bieden. De taxusstruik is een onderhoudsarme plant die het goed doet op alle soorten grond en zowel in zon als schaduw kan staan. De plant moet wel op een plek staan waar overtollig water snel weg kan. Te natte grond zorgt snel voor wortelrot, waardoor de plant dood kan gaan. Als u een taxus bestelt via de website kunt u gewoon advies inwinnen en zelfs uw struiken afhalen bij de kwekerij. Alle taxussen worden gekweekt bij kwekerij Top & Top, die al jaren coniferen en taxussen kweken. U bent bij ons dus aan het juiste adres voor uw nieuwe taxushaag. Daarbij kunt u kiezen uit:

  • taxus in pot
  • taxus met klut
  • een complete taxushaag

De taxusstruik met kluit is in de wintermaanden direct te poten. In de zomer kunt u gebruik maken van de taxus in pot. Weten hoe u uw taxusplant lang mooi houdt en hoe u de taxussen moet planten? Vraag dan advies aan een van onze medewerkers. Wij kunnen er ook voor zorgen dat uw nieuwe taxusstruiken voor u worden geplant. Daarvoor schakelen wij graag een van onze hoveniers in. Wilt u liever zelf aan de slag? Dat is uiteraard geen probleem. Wij geven u graag uw taxus mee of laten deze bezorgen bij u aan huis. 

Taxus in combinatie met dieren

De taxusplant bevat rode besjes die graag gegeten worden door verschillende soorten vogels. Vogels kunnen hier goed tegen, maar grote zoogdieren zoals paarden helaas niet. Het is dan ook af te raden de taxusstruik te planten waar vee graast. Als een paard of koe bladeren van de taxusplant eet kan dit het dier fataal worden. Als u toch een groene omheining wilt rondom uw boerderij of manege, raden wij u aan te kiezen voor coniferen. In een stadstuin is het echter prima mogelijk gebruik te maken van de taxusstruik als decoratie voor uw tuin. De besjes zijn niet schadelijk voor de mens. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn