mightygoodman - Stropdassen kopenDe stropdas is niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Wanneer je er als man een beetje netjes uit wil zien dan doe je een pak aan en knoop je een stropdas om. Stropdassen kopen is daarom een delicaat karwei: de das moet passen bij je gezicht en bij je uitstraling. Stropdassen kopen is voor veel mannen dan ook een hele uitdaging. Ze zijn hier vaak dagen mee bezig en slagen vervolgens niet altijd. Wanneer ze eindelijk een stropdas hebben gekocht komen ze er bovendien achter dat deze helemaal niet lekker zit, of dat de das snel vies wordt. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een stropdas?

  • De stof
  • Kwaliteit van het materiaal
  • Formaat
  • Handgemaakt
  • Prijs

De stof van een stropdas is ongelofelijk belangrijk. Er zijn twee belangrijke keuzes: zijde en polyester. Polyester is een materiaal dat in de goedkopere merken wordt gebruikt, maar het is kwalitatief vaak niet veel slechter dan zijde. Wel heeft zijde een wat elegantere aanblik. Wanneer je echt wilt laten zien dat je een evenement belangrijk vindt, dan is het vaak verstandig om een aantal zijden stropdassen te kopen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de modetrend van dat moment en in sommige gevallen zal er een bepaalde dresscode zijn waar je aan wilt voldoen. In de meeste gevallen kun je echter prima met een polyester das uit de voeten. Stropdassen kopen is daarom een kwestie van afwegingen: hoeveel exemplaren heb ik nodig en waar ga ik deze voor gebruiken? Stropdassen van polyester hebben nog een ander belangrijk voordeel: ze zijn beter schoon te maken. Het materiaal droogt sneller en gaat minder snel stinken. Een zijden stropdas moet goed gewassen worden en vaak ook worden gestreken. Bovendien moet de das lang drogen voordat je deze weer om kunt doen. Bedenk bij het stropdassen kopen daarom goed hoe vaak je de das gaat gebruiken. Wanneer je de stropdas zelden draagt dan hoeft deze ook niet snel droog te zijn; een zijden das is dan prima. Tot slot is een das van zijde vaak een stuk duurder dan een model van polyester. Daarom hebben vaak de duurdere merken überhaupt geen polyester in het assortiment. Zoals gezien is dit lang niet altijd te verdedigen, maar dit is een keuze die sommige aanbieders maken.

Stropdassen kopen; kwaliteit en formaat

Je hebt besloten om polyester stropdassen te kopen, maar waar let je dan verder op? In de eerste plaats let je op de kwaliteit en met name de dikte van de stof. Een dunne stropdas kan vaak voor problemen zorgen. Wanneer je ergens achter blijft haken of de das komt ergens tussen dan is deze al snel gescheurd en kun je weer terug naar de winkel. Het is gevaarlijk om met een dunne das over straat te gaan. Je wilt niet weten hoe vaak de stropdas per ongeluk tussen de autodeur komt te zitten of ergens achter blijft hangen terwijl je snel op wilt staan. Eén verkeerde beweging en het kledingstuk is aan flarden. Het is daarom verstandig om dikkere stropdassen te kopen. Deze voelen over het algemeen een stuk steviger aan. Bovendien zijn deze modellen vaak een stuk voller en zien ze er charmanter uit. Een mooie volle das zal menig vrouwenhart doen smelten! Zorg er echter wel voor dat de das niet te zwaar wordt. Hoe gek het ook klinkt, je kunt dit snel gaan merken in je nek. Stropdassen kopen die te zwaar zijn voor je nek leiden op den duur tot problemen, je krijgt hier nekklachten van! Bovendien ziet een te zware das er soms een beetje stijfjes uit, deze valt niet soepel naar beneden. Het formaat van de das is ook belangrijk. Stropdassen kopen is altijd een kwestie van afwegen en bij het bepalen van de breedte is dat niet anders. Soms zijn er evenementen waarbij een slanke stropdas beter is, voor andere festiviteiten heb je een wat breder model nodig. Zorg in ieder geval dat je geen das neemt die breder is dan ongeveer 8 centimeter. Vanaf deze afstand begint het kledingstuk te veel op te vallen en wordt je gezicht kleiner. Deze regels gelden natuurlijk niet voor iedere situatie; in andere landen kun je met gemak stropdassen kopen die veel breder zijn!

Handgemaakt en bestellen

Het laatste waar je even naar moet kijken bij het stropdassen kopen zijn de naden van de das. Hieraan kun je namelijk zien of het kledingstuk handgemaakt is. Een handgemaakte das is over het algemeen een precisiewerkje waar iemand veel tijd en moeite in heeft gestoken. De kwaliteit van deze modellen ligt daarom over het algemeen hoger. Wanneer je niet zeker weet of het artikel handgemaakt is, vraag dit dan gerust even na. Sommige machines worden steeds beter in het creëren van valse naden, waardoor de illusie wordt gewekt dat iemand uren heeft zitten zwoegen. Op http://www.mightygoodman.nl/nl/stropdassen/ vind je de beste stropdassen tegen de laagste prijzen. Wil je stropdassen kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De beste stropdassen, van zijde en polyester, tegen de laagste prijzen! De site heeft populaire merken, zodat je altijd met een kwaliteitsproduct thuiskomt. Neem vlug een kijkje via bovenstaande link en bekijk het volledige assortiment. Je weet dan direct welke modellen in jouw stijl passen. Wanneer je de tips volgt in dit artikel kan er niets misgaan. Veel plezier met uitzoeken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn