Sungo-zonwering - ZonweringWe kunnen in ons land niet zo heel vaak genieten van echt zonnig weer, maar als er dan een hittegolf komt, dan kan het ook echt flink warm worden. Heeft uw woning veel ramen, die groot zijn en aan de zuidkant van het huis zitten? Of is uw kantoor gelegen op het zuiden en komt de zon daar onbarmhartig binnenschijnen terwijl u probeert te werken? Dan is zonwering eigenlijk de enige oplossing waar u echt iets aan hebt. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om een airco te installeren of gebruik te maken van ventilatoren, maar dat is symptoombestrijding. Beter is het om het probleem goed aan te pakken, door zonwering te installeren en zo te voorkomen dat de warmte het gebouw binnen kan komen. Want als de hitte niet binnen komt, dan hoeft u deze ook niet weer te verdrijven. Bovendien heeft zonwering vooral voor kantoren een ander gunstig effect. Werkt u voornamelijk achter de computer, dan kunt u ongetwijfeld het probleem hebben van zonlicht dat op uw scherm schijnt en dat het voor u onmogelijk maakt om nog iets te kunnen zien op uw computerscherm. Het proberen hier toch nog iets van te maken, bezorgt u hoofdpijn. Dan kunt u er voor kiezen om de achterkant van het scherm naar het raam te draaien, zodat de zon er niet meer in kan schijnen. Maar dan kijkt u natuurlijk zelf recht tegen de zon in en bovendien is het niet in ieder kantoor mogelijk om te schuiven met bureau en computer. Een zonwering is dan een veel betere oplossing, daarmee zorgt u ervoor dat u geen last meer hebt van zonnestralen die u storen tijdens uw computerwerk. Zonwering is bovendien niet alleen een optie voor gebouwen, het kan ook in de tuin gebruikt worden. Boven uw veranda kunt u dit bijvoorbeeld laten maken, zodat u altijd over een heerlijke schaduwrijke plek in uw tuin beschikt.

Verschillende soorten zonwering

Wilt u zonwering voor uw woning aanschaffen, dan kunt u kiezen uit verschillende varianten. Welke in uw situatie het meest geschikt is, hangt af van een aantal factoren. Het is dus niet op voorhand te zeggen dat de ene vorm van zonwering beter is dan de andere, dit is echt per specifieke situatie verschillend en ook nog eens afhankelijk van uw eigen wensen. Waar kunt u nu uit kiezen? U kunt kiezen voor:

  • knikarm zonneschermen
  • screens
  • markiezen
  • uitvalschermen
  • buitenjaloezieën

Wat zijn nu de verschillen tussen deze schermen en wat zijn de voor- en nadelen van iedere vorm van zonwering? Uitvalschermen en knikarm zonneschermen lijken in feite vrij veel op elkaar, het zijn beide doeken die in een schuine hoek vanaf de bovenkant van het raam naar beneden vallen. Een groot verschil tussen de twee is echter dat er onder de knikarm schermen vrije doorloop is, terwijl u bij een uitvalscherm last hebt van de armen. Dat maakt dat de variant met knikarmen ook heel geschikt is om buiten onder te zitten, het is dus eigenlijk parasol en zonwering in een. Screens lopen voor het raam langs, ze dekken als het ware het raam helemaal af. Dit zorgt voor goede isolatie, maar heeft als minpunt dat het binnen ook helemaal donker is. Markiezen hebben een mooie ronde vorm en zijn daardoor vanuit esthetisch oogpunt een echte aanwinst voor uw woning. Buitenjaloezieën zijn in feite gewoon horizontale lamellen die aan de buitenkant van het raam bevestigd worden. Met jaloezieën bent u in staat om zelf te bepalen hoeveel licht er naar binnen komt, door ze meer of minder te sluiten. Door de ruime keus die er op dit gebied is, is er dus voor iedere situatie een geschikte vorm van zonwering te vinden.

Veel keus bij SunGo

Bij SunGo, een echte specialist op het gebied van zonwering, vindt u een ruime keus aan artikelen om uzelf en uw woning te beschermen tegen de zon. De varianten die hierboven aan bod kwamen hebben zij allemaal in hun collectie opgenomen. Uiteraard zijn de schermen in verschillende kleuren te krijgen, zodat u de kleur van de zonwering kunt afstemmen op uw woning. Op die manier zorgt u ervoor dat uw woning ook er leuk uit ziet op het moment dat u de zonneschermen naar beneden hebt gedaan. En dat is natuurlijk wel belangrijk, u wilt niet dat de verschillende kleuren bij elkaar vloeken. Naast een ruime keus op het gebied van uitstekende zonwering, kunt u bij SunGo terecht voor nog meer verschillende productenvoor uw deuren en ramen. In sommige situaties wilt u bijvoorbeeld graag uw deuren en ramen goed beschermen tegen ongenode gasten, bijvoorbeeld als u een winkel hebt. Bij SunGo kunt u terecht voor stalen rolluiken en rolhekken, om te voorkomen dat mensen zomaar binnen kunnen komen. Is het zomer, dan houdt u met behulp van zonwering natuurlijk graag de zon buiten, maar u wilt wel frisse lucht binnen krijgen. Daarom zet u graag raam of deur open. Dit heeft echter als nadeel dat er muggen en vliegen binnen kunnen komen. Dit probleem lost u eenvoudig op door voor iedere buitendeur en ieder raam dat graag open zet een hor te plaatsen. SunGo biedt een ruime keus aan horren, zodat er altijd een geschikt exemplaar voor u te krijgen is. U merkt dat u bij hen dus voor veel meer zaken terecht kunt dan enkel markiezen, zonneschermen en aanverwante artikelen. Wat buiten kijf staat, is dat al hun zonwering en andere producten van een uitstekende kwaliteit zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn