Solliciteren is al moeilijk genoeg zonder alle documenten die je moet aanleveren. Je moet immers op je best zijn tijdens het gesprek en alle vragen op de juiste manier beantwoorden. De juiste manier heeft dan ook niets te maken met eerlijke antwoorden. Vaak bestaat er een bepaald verwachtingspatroon waar je aan moet voldoen als je een goede indruk wilt maken. Zodra je eenmaal een beetje door hebt wat dit verwachtingspatroon is, dan kun je elk sollicitatiegesprek gemakkelijk doorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld een vraag verwachten over het bedrijf waar je voor solliciteert. Het is dus belangrijk dat je wat informatie hebt over dat bedrijf. Een dergelijke vraag en het bijbehorende antwoord zeggen natuurlijk niets over jouw daadwerkelijke interesse in het bedrijf. Het geeft alleen informatie over jou vermogen om te voorspellen dat ze een dergelijke vraag stellen en het zegt iets over je vermogen om informatie te lezen, te onthouden en te reproduceren. Maar de vraag wordt gesteld puur om te kijken of je extra inspanning hebt geleverd om je voor te bereiden. Dit laat namelijk zien dat je de baan graag wilt hebben. Het heeft dus niets te maken met de wens van een werkgever dat je op de hoogte bent van het bedrijf. Dat zou ook onzinnig zijn, want mensen hebben een baan nodig omwille van het brood dat dagelijks op de plank geserveerd moet worden. Dat betekent dat ze simpelweg kijken naar de beschikbare banen in hun domein. Mensen hebben immers niet de luxe om rustig te gaan zitten en kijken naar de bedrijven die ze leuk vinden om vervolgens op basis daarvan te gaan solliciteren. Een ander formeel gebruik waar je aan moet voldoen bij het solliciteren is natuurlijk het schrijven van een curriculum vitae. Bij het schrijven van een curriculum vitae is het juist handig om niet te veel op de gebaande paden te gaan wandelen. Dit is echter een beetje dubbel, want bij het schrijven van een curriculum vitae maak je gebruik van sjablonen en er wordt verwacht dat je je unieke kanten en kwaliteiten laat zien. Zodra deze verwachting gangbaar wordt, dan is het immers direct weer een gebaand pad. Origineel zou juist zijn om een curriculum vitae te schrijven dat er totaal niet uitspringt. Maar zo werkt het niet en dus kun je beter de hulp inschakelen van Lifebrander. Dit bedrijf kan je helpen bij het maken van een origineel curriculum vitae.

De verschillende manieren waarop je een curriculum vitae kunt schrijven

Afhankelijk van je kwaliteiten en werkervaring kun je verschillende soorten cv’s maken. Op lifebrander.nl vind je informatie over deze verschillende cv’s en hoe je ze kunt maken. Er worden tips gegeven en je vind voorbeelden op de site. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een curriculum vitae te maken via een chronologisch model. Dit model is geschikt als je veel werk ervaring hebt opgedaan. Dit kun je dan netjes opsommen. Als je minder werkervaring hebt, dan valt er minder op te sommen. In dat geval kun je beter kiezen voor een curriculum vitae via een competentie model. In plaats van een focus op ervaring, richt je je dan juist op je competenties en vaardigheden.

De verschillende diensten van Lifebrander

Als je op de site van lifebrander.nl kijkt, dan merk je al snel dat het een zeer complete site is met veel tips en tricks over solliciteren en het maken van cv’s. Zo vind je op de site onder andere informatie over:

  • Digitale cv’s
  • Originele cv’s
  • Het cv van een zzp’er
  • Een cv checklist
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn