De tijd dat je simpelweg in marketing werkte zijn voorbij. Tegenwoordig zijn er zoveel specialisaties binnen dit vakgebied dat het bijna onmogelijk is om alles over marketing te weten. Wil jij ook echt goed zijn in het werk dat je doet? Dan is het noodzakelijk dat je een specialisatie kiest in het vakgebied. Uiteraard hoeft dat niet te betekenen dat je altijd hetzelfde hoeft te doen. Werk jij al een aantal jaar binnen dezelfde aftakking van marketing en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan kun je deze vinden door bijvoorbeeld een cursus online marketing te doen. Omdat je al binnen de marketing werkt heb je als voordeel dat je al goed op de hoogte bent van de basis. Je zal de technieken van de online marketing dan ook een stuk sneller onder de knie hebben. Toch zul je er ontzettend veel nieuwe dingen bij leren. De cursus online marketing biedt je een hoop informatie en praktijkgerichte casussen waarmee jij direct aan de slag kunt. Als je de cursus online marketing bij Saxion gaat volgen is het dan ook aan te raden dat je al de eerste stappen in dit vakgebied gezet hebt. Zo is het handig om je eigen website te hebben waar je de opgedane kennis in de cursus online marketing meteen kunt toepassen. Wat leer je zoal tijdens de cursus?

  • Webanalytics
  • Zoekmachine optimalisatie
  • Zoekmachine adverteren
  • Emailmarketing

Met deze vier modules ga jij tijdens de cursus online marketing aan de slag. Aan het einde van de cursus bent u goed in staat om de verschillende onderdelen van online marketing aan te pakken. Je kunt je eigen website (of dat van een ander) analyseren en er voor zorgen dat deze goed door Google gevonden wordt. Na het volgen van de cursus online marketing weet je ook precies hoe je de juiste emailmarketing opzet om jouw (potentiële) klanten te bereiken.

De cursus online marketing voor een uiteenlopende doelgroep

Er zijn verschillende soorten mensen die er voor kiezen om de cursus online marketing bij Saxion te volgen. Iedere week kom je met de andere cursisten samen om les te volgen. Een vraag die wij vaak krijgen is of het niet handiger is om een online cursus te volgen. Onze ervaring is dat dit minder succesvol is. Ten eerste geven de studenten eerder op, omdat zij geen stok achter de deur hebben. Een cursus die je online volgt is in de meeste gevallen geheel vrijblijvend en hierdoor moet je dus behoorlijk wat discipline hebben om dit vol te kunnen houden. Daarnaast onderschatten mensen vaak hoeveel je kunt leren van je medecursisten bij de cursus online marketing. Doordat er een heleboel verschillende soorten mensen met uiteenlopende achtergronden aan de cursus meedoen krijg je hier ook weer verfrissende inzichten van. Zo zijn er mensen die graag hun kennis op dit gebied willen bijspijkeren, maar wel al jaren in marketing werken. Er zitten echter ook een hoop cursisten bij die zich willen omscholen naar een nieuw vakgebied. Zij brengen dus kennis mee die jij waarschijnlijk niet hebt, maar waar je wel veel van kunt opsteken. Dit maakt de cursus online marketing onder andere zo waardevol. Daarnaast staat er een docent voor de klas die ruime ervaring heeft op dit vakgebied en dus precies weet waar hij het over heeft. Daarnaast zorgt de praktijkgerichte instelling van de cursus online marketing ervoor dat jij alle kennis direct in de praktijk toepast en dus ook meteen resultaat ziet van het volgen van de cursus. In twaalf weken tijd word jij helemaal klaar gestoomd voor het werken in de online marketing. Of je nu aan de slag gaat met een eigen bedrijf of al een (vaste) baan hebt binnen een marketingfunctie. Bij Saxion ben je aan het juiste adres om je kennis uit te breiden.

Ervaring opdoen met de cursus online marketing

Zoals we je hierboven al hebben uitgelegd is de cursus online marketing praktijkgericht. Een van de toelatingseisen is dan ook dat je de opgedane kennis meteen in de praktijk kunt toepassen. Wil jij bijvoorbeeld een eigen bedrijf starten in online marketing? Dan is het handig om alvast een website te hebben waarmee je aan de slag kunt. De cursus is zo opgezet dat je in vier blokken van drie weken voldoende kennis opdoet over de verschillende onderwerpen die behandeld worden. In elke derde week zul je een rapportage schrijven over de kennis uit de module toegepast op jouw website. Het is dus verplicht om al een website te hebben waar je mee aan de slag kunt. Zo leer je op de meest effectieve manier je website in te zetten en advertentie- en marketingcampagnes te gebruiken. Je leert de theorie meteen toe te passen in de praktijk. Saxion heeft voor deze aanpak gekozen, omdat je hierdoor veel meer leert van de cursus online marketing. Niet alleen leer je meer over het vakgebied, maar ook hoe je de opgedane kennis kunt toepassen. Vaak is het leren van alleen theorie leuk, maar als je niet meteen de vertaalslag naar de praktijk kan dit op een later moment soms lastig worden. Daarnaast werkt het motiverend om te zien hoeveel vooruitgang je maakt. Dit kun je het beste testen door de kennis in de praktijk toe te passen en te zien hoe je het op de meest efficiënte manier kunt inzetten. Wil jij je verdiepen in dit vakgebied met de cursus online marketing? Schrijf je dan nu in!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn