Het kan soms lastig zijn om afstand te doen van je sloopauto. Amsterdam, onze mooie hoofdstad, heeft een goede autosloperij maar soms kun je het gewoon niet over je hart verkrijgen om je oude wagen hierheen te brengen. Dit is natuurlijk logisch, veel mensen hebben van alles beleefd in hun eigen bolide. Denk eens terug aan alle vakanties en reizen die jij met je auto hebt gemaakt. Het is lastig voor deze mensen om hun auto te zien als sloopauto. Amsterdam is echter een drukke stad en auto’s die niet gebruikt worden staan alleen maar in de weg. Daarom is het verstandig om, als het even kan, toch echt vaarwel te zeggen tegen je oude auto. Wanneer je in het bezit bent van een sloopauto, Amsterdam of elders, dan heb je een twee opties:

  • De sloopauto zelf naar de sloperij brengen
  • Een ophaaldienst inhuren

In de eerste plaats is het natuurlijk mogelijk om je auto zelf naar de sloperij te brengen. Dit brengt wel een aantal problemen met zich mee. Vaak is het bijvoorbeeld niet meer verantwoord om te rijden in een sloopauto. Amsterdam is niet erg autovriendelijk en zeker met een oude auto staat je een flinke uitdaging te wachten. De auto zou dus eigenlijk door een ander voertuig gesleept moeten worden. Wanneer je niet de beschikking hebt tot een ander motorvoertuig ontstaat al snel een lastige situatie. Natuurlijk kun je een vriend vragen, maar je ziet de problemen die dit met zich meebrengt. Hiernaast moet je ook nog een goede sloperij vinden, het liefst in de buurt. Voordat je zelf een sloperij hebt gevonden en contact met deze instelling hebt opgenomen zijn zo weer een paar dagen verstreken. Je oude auto dus zelf naar de sloop brengen is niet altijd een goed idee. Wanneer je geen last wilt hebben van het proces huur je een ophaaldienst in. Een ophaaldienst komt bij je huis langs om de auto mee te nemen. Zo hoef je zelf niet meer om te kijken naar de sloopauto. Amsterdam heeft een paar goede ophaaldiensten, waaronder de Nationale Sloopauto Ophaaldienst. Deze dienst is werkzaam in het hele land en verzorgt alles wat met de sloopauto te maken heeft. Ze halen de auto bij je op, vervoeren deze naar de sloperij en regelen al het papierwerk. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Sloopauto Amsterdam: de ophaaldienst

Stel je voor, je bent in het bezit van een sloopauto. Amsterdam heeft een overschot aan auto’s en je kunt na verloop van tijd geen goede parkeerplek meer vinden. De auto moet dus weg. Je maakt dan een afspraak met een ophaaldienst. Deze dienst gaat vervolgens een gesprek met je aan en komt uiteindelijk tot een aantal voorstellen. Wanneer je akkoord gaat met deze voorstellen treedt het ophaalproces in werking. Allereerst moet je met de dienst afspreken waar de auto zich op dat moment bevindt. De wagen hoeft dus helemaal niet thuis te staan. Dit is vaak helemaal niet gek voor een sloopauto. Amsterdam heeft een heleboel aanbieders van goedkope opslagruimte waar je gemakkelijk een auto kunt stallen. Je kunt de auto dus laten ophalen uit een stalling aan de rand van de stad of uit je eigen achtertuin. Soms kan het wat voordeliger voor je zijn om de auto vanaf een bepaalde plek te laten verslepen. Mocht je dus in staat zijn de kar nog wat te verplaatsen dan is dit zeker aanbevolen. Maak van tevoren goede afspraken over de prijs van de dienst. Tijdens het maken van een afspraak bespreek je ook de waarde van het voertuig. Je kunt soms nog best veel geld verdienen aan een sloopauto. Amsterdam staat vol met dit type auto’s die eigenlijk nog heel veel geld op zouden kunnen brengen. Wanneer je de wagen echt kwijt wilt kun je deze voor weinig van de hand doen. Je kunt echter ook onderhandelen over een leuke prijs. Neem tijdens deze onderhandelingen wel altijd de eigenschappen van de bolide mee. Is het bijvoorbeeld een Volkswagen waar geen band meer aan zit, dan krijg je waarschijnlijk een symbolisch bedrag. Heb je daarentegen een BMW met leuke technische snufjes, dan kun je nog aardig wat overhouden aan je sloopauto uit Amsterdam. De vergoeding die je krijgt is dus heel erg afhankelijk van het merk, het type en de staat waarin de auto verkeert. Wanneer je het eens bent geworden over een vergoeding krijg je een speciaal vrijwaringbewijs. Met dit bewijs kun je vervolgens de verzekering van de auto opzeggen. Je kunt aangeven dat de auto niet langer verzekerd hoeft te zijn. Dit is het laatste wat je zelf moet doen, hierna ben je verlost van de sloopauto. Amsterdam zal je erg dankbaar zijn voor die extra parkeerplek! De ophaaldienst zal de auto ook nog afmelden voor de wegenbelasting. Hiermee is de zaak helemaal rond.

Snel geregeld

Zoals je ziet hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om af te komen van je sloopauto. Amsterdam heeft een aantal uitstekende ophaaldiensten die je kunnen helpen. Op https://www.sloopautoverkopen.com/sloopauto-amsterdam/ vind je alle informatie die je zoekt. Ook kun je hier gelijk een afspraak maken. Tijdens deze afspraak wordt besproken wanneer de auto wordt opgehaald. Ook krijg je te weten welke vergoeding je nog kunt krijgen voor de onderdelen. Doe je alles toch liever zelf? Op de website is een mooie lijst te vinden met alle autosloperijen van Nederland. Zo weet je direct waar je naartoe moet met de sloopauto, Amsterdam is waarschijnlijk het dichtste bij! De ophaaldienst is 24/7 bereikbaar, schroom dus niet om te bellen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn