We hebben twee jaar geleden een nieuwe woning gekocht. We wisten van tevoren dat er veel werk in het huis zou gaan zitten, daar was de vraagprijs dan ook naar. We begonnen vol motivatie aan de projecten en aanvankelijk waren er bijzonder veel vrienden die wilden helpen met

  • het vervangen van de vloeren
  • de muren
  • het plafond
  • en de ruimte om het huis heen moest ook nog eens aangepakt worden

Maar hoe langer het project duurde, hoe minder vrienden er kwamen en hoe minder motivatie we hadden. We merkten dit aan het feit dat we steeds vaker ’s avonds achter de televisie zaten in plaats van dat we nog even doorgingen. We moesten het roer omgooien en snel ook. Mijn vrouw besloot bij Schildersbedrijf Almere te informeren naar de mogelijkheden en schildersbedrijf Almere had direct tijd om langs te komen. De mensen van Amo Totaal (schilderwerk-almere.nl) keken even rond en maakten direct een plan. Zij stelden voor om de buitenkant van het huis onder handen te nemen zodat het huis een betere uitstraling zou krijgen en beter bestand zou zijn tegen de verschillende weersinvloeden. Dat zagen we wel zitten en nog geen twee dagen later was schildersbedrijf Almere al begonnen met het werk aan het project.

Schildersbedrijf Almere wist ons te motiveren

Het werk aan de buitenkant van het huis was een flinke klus op onze lijst met de dingen die we nog moesten doen. Door dit uit te besteden aan schildersbedrijf Almere konden we een belangrijk vinkje zetten, wat op zich al motiverend was. Maar wat echt motiveerde aan het werk van schildersbedrijf Almere was dat ons huis er vanaf de buitenkant ook echt uit kwam te zien als een huis. Dat betekent dat we op een leukere manier thuiskwamen, zonder elke keer te zien wat er allemaal nog moest gebeuren aan de buitenkant. We hebben daarna overlegd met de mensen van schildersbedrijf Almere en zij komen volgende maand nog eens langs om een van de kamers compleet in de verf te zetten. Op die manier kunnen we weer een vinkje zetten zonder dat we de hele dag in de weer moeten zijn met verf. Want laten we eerlijk zijn: we zijn ontzettend bedreven in het grove werk en kunnen meters maken met gemak, maar de fijnere afwerking is toch een compleet ander verhaal dat altijd al veel problemen opgeleverd heeft.

Aan de slag met een huis?

Schildersbedrijf Almere heeft ons ontzettend goed geholpen en heeft ervoor gezorgd dat we nieuwe kracht en motivatie hebben om verder te gaan met de klussen die er liggen. Hebben we ons verkeken op het verbouwen van ons huis of de kosten? Nee, dat eigenlijk niet. We hebben het alleen verkeerd aangepakt. Door een complete lijst te maken met alles wat moest gebeuren, hebben we onze vrienden weggejaagd en zijn we zelf onze motivatie verloren. Lijsten maken met honderden dingen die gedaan moeten worden, werken namelijk volledig averechts. Het is beter om een lijst te maken met de planning voor een week of maximaal een maand. Zorg ervoor dat de planning realistisch is, het moet namelijk wel haalbaar zijn, anders is het alleen maar meer demotiverend. Wil je andere mensen ook motiveren, zoals je kinderen of je man? Zorg er dan voor dat er een beloning aan het eind van elke lijst met klussen staat. Dat kan een avond gourmetten zijn, het eten van pannenkoeken of een reisje naar de dierentuin. Maak het niet te duur, je hebt het geld namelijk hard op andere plekken nodig.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn