Af en toe kan het zo zijn dat een schilderij restauratie nodig heeft. Natuurlijk is dit niet het geval als deze net nieuw is, als de kunstenaar het echt net geschilderd heeft. Maar na verloop van tijd zijn werkzaamheden eraan eigenlijk noodzakelijk om het er mooi uit te laten zien. Dit is alleen al het geval omdat het doek op een gegeven moment natuurlijk gewoon wat vies wordt. Je kunt immers niet voorkomen dat er vuiligheid op komt, of je moet het al achter een glasplaat wegwerken. Maar dat is natuurlijk zonde, want door de weerspiegeling komt het er dan geheel anders uit te zien. Je moet dus gewoon accepteren dat jouw schilderij restauratie nodig heeft op een bepaald moment, zodat jij er gewoon volop van kunt blijven genieten. Van wat voor vuil kan jouw kunstwerk nu last krijgen? Er kunnen verschillende vuiligheden op aangetroffen worden:

  • stof
  • poepjes van bijvoorbeeld spinnen en muggen
  • spinnenwebjes
  • spetters van bijvoorbeeld een drankje dat een keer gevallen is
  • restauratieatelier.com

En zo kunnen er dus veel verschillende zaken aangetroffen worden op de schildering. Een schilderij restauratie en reiniging is af en toe dus echt gewoon noodzaak om het in goede conditie te houden en het er optimaal uit te laten zien.

Schilderij restauratie door specialist

Nu denk je misschien, waarom een schilderij restauratie laten doen, waarom niet zelf het vuil verwijderen? Maar dat laatste moet je dus echt nooit doen! Natuurlijk kun je er wel een keer heel zachtjes met een plumeau langs gaan om wat stof weg te vegen, maar verdere reiniging kun je echt beter niet zelf aan beginnen. Een schilderij restauratie steekt namelijk nogal nauw. Het is erg afhankelijk van het soort viezigheid dat er op zit welk middel gebruikt moet worden voor het reinigen. Bovendien is het ook zo dat niet alle soorten verf op dezelfde manier gereinigd kunnen worden. Acrylverf en olieverf verschillen bijvoorbeeld sterk in samenstelling, net als een muggenpoepje natuurlijk heel wat anders is dan stof. Voor een zorgvuldig resultaat moet er dan ook eerst een monster genomen worden van het vuil, zodat er bepaald kan worden met welke middelen er gewerkt zal moeten worden. Ook zal er daarbij gelet worden op het soort verf dat gebruikt is. Zo kan er op de juiste manier te werk gegaan worden en kan er met de schilderij restauratie laagje voor laagje de viezigheid verwijderd worden tot het originele kunstwerk weer in alle glorie naar voren komt.

Restauratie atelier Marjan de Visser

Nu is het natuurlijk zo dat je niet zomaar overal terecht kunt voor schilderij restauratie, er zijn niet zo heel veel mensen die zich hierin gespecialiseerd hebben. En je wilt natuurlijk wel zeker weten dat jij een echte specialist inschakelt, zodat je er ook echt op kunt vertrouwen dat het resultaat in orde zal zijn. Waar kun je dan naar toe gaan, wie kun je hiervoor in de arm nemen? Een uitstekende keus voor jouw schilderij restauratie is het atelier van Marjan de Visser. Zij heeft al vele jaren ervaring op dit vakgebied en zij weet daardoor als geen ander wat zij moet doen om ervoor te zorgen dat er echt een uitstekend resultaat behaald wordt. Zij beschikt over de nodige kennis en de juiste materialen, om tests te kunnen doen en om het restaureren te voltooien. Als jij dus ook doeken in huis hebt hangen waarvan jij denkt dat ze nodig aan een goed onderhoud toe zijn, als jij graag wilt dat ze er weer prachtig uit komen te zien, dan moet je voor deze schilderij restauratie dus absoluut contact opnemen met Marjan de Visser!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn