Mijn naam is Lyze de Vos, ik ben 20 jaar oud en ik heb een ernstig ongeluk gehad toen ik 12 jaar was. Ik heb daar flink hersenletsel aan overgehouden waardoor mijn geheugen me nu in de steek laat. Ik leer me helemaal het laplazarus voor mijn studie, maar de resultaten blijven helaas achter, simpelweg omdat ik alle nieuwe stof niet opsla en het daardoor niet kan reproduceren. Hoe hard ik ook mijn best doe… Ik heb de rijlessen twee jaar uitgesteld, maar nu kon ik er echt niet meer omheen. Over anderhalf jaar hoopte ik af te studeren en een baan te vinden, dan is een eigen auto toch een must. Ik moest dus nu starten met rijlessen, anders liep ik er straks tegenaan. Mijn geheugen is mijn struikelblok en dat ging het ook zonder twijfel worden tijdens het lessen. Ik wist dat ik moeite ging hebben met het onthouden van de verkeersregels, maar ook zeker met de stappen die gezet moeten worden om de auto überhaupt te starten. Herhaling was voor mij van essentieel belang, meer dan bij ieder ander. Ik wist dat ik rijles voor mensen met een beperking nodig had die op maat gemaakt werd, zodat ik niet volgens de standaardprocedure behandeld zou worden en vast zou lopen. En die rijles voor mensen met een beperking vond ik uiteindelijk bij Rijschool Classic in Amsterdam!

Rijles voor mensen met een beperking: rijles op maat gemaakt!

Na mijn aanmelding voor rijles voor mensen met een beperking volgde een ontzettend fijn gesprek met Rijschool Classic. Ze gaven direct aan een procedure te starten waarin ik centraal stond en dat ze daarbij rekening zouden met mijn niet-aangeboren hersenletsel. En dat heb ik geweten! Wat een begeleiding heb ik gekregen. Ik had het me echt niet beter kunnen wensen. Na elke rijles voor mensen met een beperking gaf ik zelf aan waar ik tegenaan liep en gaf de instructeur me ook terug wat hij zag aan struikelblokken. Zo werd elke rijles opnieuw gekeken waar verbetering nodig was en welke dingen herhaald moesten worden. Ik heb er uiteindelijk ruim een jaar over gedaan om mijn rijbewijs te halen, maar ben er zo ontzettend blij mee. Het fijnste van de rijles voor mensen met een beperking bij Rijschool Classic vond ik de persoonlijke benadering en hart voor de leerling. Ik leerde op mijn eigen tempo de vaardigheden die noodzakelijk zijn om veilig te kunnen rijden en werd optimaal voorbereid voor het afleggen van het examen.

Geslaagd in een keer

In het begin was ik erg onzeker en durfde ik niet goed de weg op. Dat had natuurlijk ook te maken met het feit dat ik zo’n zwaar ongeluk heb gehad. Naarmate de rijles voor mensen met een beperking vorderde, werd ik steeds zekerder van mijn zaak. Het duurde een tijdje voor de auto onder controle had, maar toen me dat eenmaal lukte, durfde ik de weg op. Ik durfde steeds meer en dat dankzij het zelfvertrouwen dat de instructeur me gaf. Vlak voor het praktijkexamen had ik het gevoel er echt klaar voor te zijn. Ik had op mijn eigen tempo geleerd welke stappen ik moest zetten en welke handelingen ik moest verrichten om veilig te rijden. En geloof het of niet: Ik ben in één keer geslaagd! Ik ben Rijschool Classic ontzettend dankbaar voor:

  • hun expertise;
  • speciale op maat gemaakte rijlessen;
  • fijne manier van coachen;
  • en vooral hun oneindige geduld.

Ik raad Rijschool Classic ook echt iedereen aan die op zoek is naar een rijles voor mensen met een beperking. Meer informatie vind je hier: http://www.rijschoolclassic.nl/rijles-mensen-met-beperking.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn