Eén plus één is twee en dat is een heel simpel sommetje. Maar er was een tijd dat je niet wist dat één plus één twee is. Iemand moest je dit leren. Je moest begrijpen wat cijfers waren en je moest het idee van optellen begrijpen. Daarom leer je pas echt rekenen in groep 3, want pas dan heb je de nodige concepten in je hoofd die nodig zijn om te kunnen rekenen. Daarna wordt het natuurlijk steeds een stukje ingewikkelder. In groep 4 ga je bijvoorbeeld aan de slag met vermenigvuldigen en moet je alle tafels uit je hoofd kennen. Later moet je grote getallen delen en ga je aan de slag met breuken. Het is dus belangrijk dat je alles vanaf groep 3 goed snapt, zodat je later geen achterstand krijgt. Maar niet iedereen vindt rekenen even gemakkelijk. Eén plus één is een gemakkelijk sommetje, maar 35 keer 4938 is een heel ander verhaal. Voor een dergelijk sommetje moet je een speciale rekenmethode gebruiken en dat kan op het eerste gezicht lastig lijken. Maar oefening baart kunst. Dus als je heel veel van zulke sommen maakt, dan wordt het vanzelf makkelijker. Het grote probleem op scholen is vaak dat je altijd een vast aantal oefeningen waarmee je rekenen kunt oefenen hebt. Voor sommige leerlingen zijn dat er teveel, want zij snappen het snel en hoeven niet zoveel te oefenen. Voor andere leerlingen is het precies genoeg en voor weer andere leerlingen zijn het misschien niet genoeg oefeningen. Maar het rekenboek heeft maar een beperkt aantal oefeningen. Dus als je rekenen wilt oefenen of als je meer wilt oefenen, dan heb je extra opgaven nodig. Deze vind je echter niet in het boek. Dus als je meer aan de slag wilt met rekenen oefenen, dan kun je terecht op slimleren.nl. Dit is een website waar je online aan de slag kunt gaan met rekenen oefenen. Rekenen is een vak dat vooral in de groepen 7 en 8 steeds lastiger wordt. Dus als je het lastig vind om bij te blijven en als je wel wat meer oefening kunt gebruiken, dan kun je dus een account aanmaken op slimeren.nl. Op deze manier kun je dus extra oefeningen maken en je kunt dit net zo lang blijven doen totdat je het kunt dromen. Op die manier maak je veel minder fouten en haal je dus ook beter cijfers. Maar dat is natuurlijk niet het enige wat belangrijk is. Als je de stof in groep 7 bijvoorbeeld heel goed beheerst, dan is het een stuk makkelijker om ook in groep 8 bij te blijven.

Rekenen oefenen via digitale opgaven

Het mooie aan slimleren.nl is dat je de opgaven gemakkelijk digitaal kunt maken. Dit maakt rekenen oefenen vooral heel leuk. De opgaven worden op een aantrekkelijke manier gepresenteerd en de frisheid van de opgaven maakt het leuk om aan de slag te gaan met de opgaven. Hierdoor krijg je geen tegenzin en voelt het meer als een spelletje dan als huiswerk. Je kunt dan ook gewoon thuis rekenen oefenen op je eigen computer, laptop of tablet. Als je elke dag even een half uurtje aan de slag gaat, dan kun je je kennis vrij snel weer helemaal up to date brengen.

Koop een abonnement en probeer het 30 dagen lang gratis uit

Rekenen oefenen via slimleren is niet duur. Het kost hooguit €7,95 per maand. Voor dat bedrag kun je zoveel rekenen oefenen als je zelf wilt en je kunt het abonnement op elk moment opzeggen. Voordelen van slimleren zijn:

  • Jaarabonnement 30 dagen lang gratis op proef
  • Goedkoop rekenen oefenen
  • Aangeraden door meer dan 500 leraren
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn