Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben ellen, en ik heb een hond, een Berner Senne om precies te zijn. Jaren geleden had ik ook een hond, dat was ook een Berner Senne. Hij stierf jong helaas. Dit ras heeft namelijk veel last van de heupen omdat ze op sommige plekken te veel zijn doorgefokt. Mijn vorige hond heb ik zonder begeleiding opgevoed, op gevoel zeg maar zonder een puppycursus in Den Haag te volgen. Dat resulteerde erin dat mijn vorige hond behoorlijk onopgevoed was. Met andere woorden; hij wilde maar niet luisteren. Een puppycursus in Den Haag leek me vroeger altijd iets wat nogal werd overschat. Een puppycursus in Den Haag was meer iets voor andere mensen die hun huisdier als een kind beschouwen, en hoewel ik mijn huisdieren lief heb, ben ik niet zo iemand die ze als een kind behandeld. Mijn vriend trouwens ook niet. Wat we wel graag doen is lekker met ze wandelen en de deur uit. Heerlijk vinden we het om naar het bos te gaan waar de hond lekker kan uitrazen. Een puppycursus in Den Haag was dus niets voor mij dacht ik altijd tot ik begon te merken dat het feit dat mijn hond niet luisterde, problemen opleverde bij andere mensen. Wanneer ik bijvoorbeeld een kopje koffie bij vrienden wilde drinken, dan werd mij wel verzocht om de hond thuis te laten. Steeds meer vrienden van me wilde niet dat mijn hond bij hen thuis kwam, en een eerlijke vriendin van me wist me te vertellen dat een puppycursus in Den Haag echt geen kwaad kon. Ze beloofde me dat een puppycursus in Den Haag veel rust zou geven voor mij maar zeker ook voor de hond. Ik ben die tip toen niet vergeten, maar zoals eerder gezegd, mijn vorige hond werd niet zo oud helaas dus uiteindelijk was het allemaal niet meer aan de orde, een puppycursus in Den Haag. Een puppycursus in Den Haag kun je volgen op verschillende niveaus. Kies bijvoorbeeld voor:

Puppycursus in Den Haag; een goede keuze

Pas jaren later waren mijn vriend en ik er weer klaar voor om een andere hond te nemen. Dat is de hond die we nu hebben. Toen we hem ophaalde, waren we er nog niet helemaal uit of we wel voor een puppycursus in Den Haag zouden gaan, maar uiteindelijk besloten we het toch te doen. Ik besprak het ook met de vriendin die me jaren eerder al had gewezen op de mogelijkheden. Zij legde nogmaals uit dat een puppycursus in Den Haag een hele goede investering zou zijn. Honden zijn namelijk net als kinderen, ze zijn gelukkiger als ze opgevoed zijn en weten naar wie ze moeten luisteren en dat is precies wat je bij een puppycursus in Den Haag zal leren. 

Op speelde wijze leren

Bij puppyclass.nl kun je terecht als je graag alles wilt weten over hoe je een hond kunt opvoeden. Je kunt er terecht voor verschillende trainingen en cursussen. Mijn vriend en ik besloten om eerst maar eens even contact op te nemen zodat we een idee kregen van wat er allemaal mogelijk was. Daarna bespraken we het samen met elkaar. Je moet namelijk ook keuzes maken over wie de cursus gaat volgen. Maar uiteindelijk besloten we er gewoon voor te gaan omdat de voordelen gewoon te groot waren om de kans te laten schieten. We zijn heel erg blij dat we deze keuze hebben gemaakt en dat we nu een hond hebben die goed luistert.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn