Ik ben een paar maanden geleden een restaurant begonnen. De kans deed zich voor en ik ben er vol voor gegaan. Ik heb vroeger in de catering gewerkt, maar het aansturen van je eigen vestiging is toch andere koek! Ik wil graag één specifiek punt uitlichten, dat de aanleiding was voor een probleem dat ik vooraf echt niet had voorzien. Dat probleem heeft alles te maken met placemats. Placemats zijn onderdeel van het drukwerk en horen als zodanig ook op de kostenlijst te staan. Ik was dat echter compleet vergeten. Ik had al mijn andere drukwerk geregeld: menukaarten, brochures, flyers enzovoorts, maar de placemats waren er helemaal bij ingeschoten. Zie je het voor je? Openingsavond: het publiek stroomt binnen. Iedereen gaat zitten en geniet van het eten. Maar wanneer de eerste gasten het restaurant verlaten, zitten de tafels onder de viezigheid. Terwijl nieuwe klanten staan te wachten, moet het personeel eerst alle tafels bij langs om klodders saus, stukken groente en andere etensresten op te ruimen. Hoewel de opening geslaagd was, wist ik dat ik meer drukwerk nodig had. Ik had mijn andere drukwerk laten doen bij PrintSelect -en ik was daar erg tevreden over- dus ik besloot daar weer naartoe te gaan. Je kunt bij dit bedrijf terecht voor:

  • Producten van topkwaliteit
  • Diverse papiersoorten
  • Luxe afwerking van het materiaal

Ik besloot dus ook mijn placemats hier te reserveren. Ik ging naar printselect.nl en onderzocht de mogelijkheid. Toen ik eenmaal een idee in mijn hoofd had, heb ik de klantenservice gecontacteerd. Zij hadden gelijk door dat ik al eerder een bestelling had geplaatst en waren erg vriendelijk. Ze bleven aan de lijn terwijl ik een goede placemat in elkaar zette. Daarvoor heb je op deze site verschillende mogelijkheden, waar je best wel even bij stil mag staan. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je op termijn toch teleurgesteld bent met het drukwerk.

Drukwerk: het opmaken van een goede placemat

Hoe kies je dan een goede placemat? Je begint met het eindformaat. Je kunt de placemats op zowel A3 als A4 laten afdrukken, of een eigen formaat uitkiezen. De grootte van het drukwerk speelt uiteraard een rol in de uiteindelijke prijs. Ook kies je een type bedrukking. Een placemat kan zowel eenzijdig, als dubbelzijdig geprint worden. Verschillende restaurants gebruiken verschillende placemats. Sommige luxe restaurants hergebruiken het materiaal, terwijl andere gewoon een nieuwe van de stapel pakken. Ga jij voor wat goedkoper drukwerk? Dan is het vaak slim om voor enkelzijdige bedrukking te kiezen. Ook papiergewicht speelt daarin mee: hoe lichter de placemat, hoe minder snel je deze zult hergebruiken. Tot slot kun je de placemat ook laten lamineren. Dat kan zeer voordelig zijn bij duurdere exemplaren. Denk vooraf dus even goed na over het type restaurant dat je wilt leiden en welk drukwerk daarbij hoort. De klantenservice heeft mij door het proces heen geloodst, zodat ik uiteindelijk blij was met het eindproduct. Wil jij ook drukwerk laten maken? Ga dan snel naar bovenstaande site en bekijk het aanbod. Er zijn verschillende categorieën waar je uit kunt kiezen. Ieder product is maatwerk, je ziet direct welke mogelijkheden je hebt.

Tevreden klanten en een schoon restaurant

Na die eerste paar dagen kwamen de placemats op tafel en dat was voordeliger voor iedereen. Klanten hoefden minder lang te wachten en het personeel hoefde niet meer voortdurend langs de tafels. Ik ben zeer tevreden met het resultaat. De placemats zijn van prima kwaliteit en worden snel geleverd. Ook kan ik grote oplages afnemen, zodat ik niet wekelijks opnieuw moet bestellen. Voor drukwerk van hoge kwaliteit ga je naar PrintSelect!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn