Workshoppen - WorkshopsNieuwe dingen leren is hartstikke leuk, vooral als de lesstof met enthousiasme wordt onderwezen en/of voorgedaan. Het allerleukste om te leren zijn natuurlijk niet de feitjes, de weetjes en de boekenkennis, maar dingen die je kunt doen. Workshops stellen je in staat nieuwe vaardigheden, nieuwe manieren van met materialen omgaan, nieuwe manieren om je lichaam te gebruiken – zoals bij sport, dans, yoga of iets ertussenin – nieuwe hobby’s tegenkomen. Het woord workshop in het Engels verwijst letterlijk naar een atelier of een werkplaats. Het moge dan ook geen verrassing zijn dat workshops bijna altijd te maken hebben met het uitproberen van een nieuwe praktische vaardigheid. Denk aan workshops boetseren, workshops creatief schrijven, workshops bloemschikken, et cetera. Uit dit korte rijtje rijst al gauw een ander gedeeld kenmerk van de meeste workshops: een workshop is vaak gericht op het uitproberen en aanleren van creatieve vaardigheden. Na een workshop is het natuurlijk leuk om iets over te houden dat je vast kan pakken en kan laten zien aan collega’s, vrienden en familie om ze een idee te geven van wat je zoal hebt uitgespookt bij een workshop. Bij een sport- of dansworkshop gaat dat vanzelfsprekend iets lastiger, maar vaak houdt je er nog wel nieuwe moves aan over die je dan weer aan anderen kunt laten zien. Workshops zijn echter niet alleen van nut op de korte termijn; een workshop kan ook heel inspirerend zijn om daarna een volledige cursus of zelfs opleiding te volgen. Een workshop kan een latente passie doen ontbranden door mensen voor het eerst in contact te brengen met iets dat ze mogelijk nooit eerder hadden overwogen te doen. Stel bijvoorbeeld dat je bloemschikken altijd maar kneuterig vond klinken, totdat je erachter kwam dat je er prachtige, persoonlijke handgemaakte cadeaus mee kan maken voor vrienden, bekenden en familie. Of denk aan een wat introverte accountant die er door middel van een workshop stand-up comedy achter komt dat hij een hoop meer in huis heeft dan hij zelf weet. Deze belofte waarmee veel creatieve workshops gepaard gaan is één van de dingen die het volgen van een workshop zo interessant en spannend maken: je weet van tevoren nooit wat je over jezelf en je mededeelnemers te weten kunt komen door aan die workshop deel te nemen.

Voor wie zijn workshops bedoeld?

In principe zijn workshops natuurlijk voor iedereen. Er zijn een heleboel verschillende activiteiten die in workshopvorm of cursus kunnen worden aangeboden. Tevens is er een heel spectrum aan gelegenheden te bedenken waarbij een workshop een leuke invulling van het programma zou kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het alom bekende personeelsuitje. Een workshop tijdens een personeelsuitje kan zorgen voor teambinding, het beter leren kennen van je collega’s en/of werknemers buiten een strikte bedrijfscontext om en nodigt de deelnemers uit om op creatief gebied hun grenzen te verleggen, wat uiteindelijk ook weer mee terug kan worden gebracht naar de werkvloer. Kortom, workshops zijn ideaal voor personeelsuitjes! Maar daar houdt het nut en de pret van workshops zeker niet op. Wat dacht je van een workshop cocktails maken als onderdeel van een vrijgezellenfeest? Of een workshop lachen – ja, dat lees je goed: een workshop láchen – voor een familiedag? Of een vriendengroep die samen iets nieuws wil uitproberen en zich daarom inschrijft voor een workshop capoeira of tapdansen? Zoals je ziet zijn er bijna geen grenzen aan de mogelijkheden die de workshopvorm biedt. Of het doel nu eenvoudigweg is om plezier te hebben, iets nuttigs te leren, een potentiële nieuwe hobby te verkennen, nader tot andere mensen te komen of een activiteitenprogramma te vullen, workshops bieden voor van alles een uitkomst. Het belangrijkste verschil met en cursus is overigens dat een workshop een eenmalig uitproberen is van een nieuwe vaardigheid onder professionele begeleiding. Wat deze vaardigheid precies is hangt helemaal af van wat je zelf leuk vindt om te verkennen. Denk onder andere aan:

  • Muziekworkshops
  • Sportworkshops
  • Dansworkshops
  • Culinaire workshops
  • Spirituele workshops
  • Creatieve workshops

Of natuurlijk een kruising tussen twee of meerdere van deze verschillende categorieën. Dan rest natuurlijk de prangende vraag: waar vind je dit soort workshops? Zijn er bedrijven of organisaties die zoiets aanbieden? En het antwoord daarop is een weinig verrassend: ja, natuurlijk!

Workshoppen!

Workshoppen.nl is naar eigen zeggen de meest complete workshopaanbieder van Nederland. Niet alleen verzorgen ze workshops van allerlei soorten en maten, maar ze maken deze activiteiten beschikbaar door het hele land. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een populair en een zakelijk workshopaanbod. Klanten van Workshoppen.nl zijn bijvoorbeeld de Rabobank, Ernst & Young en Van der Valk. De diensten van Workshoppen.nl zijn natuurlijk niet beperkt tot grote bedrijven, maar het geeft wel duidelijk aan hoe succesvol dit bedrijf is in hun workshopaanbod. Ze bedienen een diversiteit aan doelgroepen: zakenmensen, werknemers, mannen, vrouwen, gemengde groepen, jongeren, ouderen en zelfs kinderen. Workshoppen.nl is een platform waarop je gegarandeerd de workshop vindt die perfect voor jou en jouw gezelschap geschikt is. Elke workshop in het aanbod van Workshoppen.nl wordt door een vakkundige, ervaren en professionele instructeur begeleid. Wat je ook wil doen via Workshoppen.nl, je weet altijd 100% zeker dat je iets bijzonders mee gaat maken. Via de website kun je lekker browsen, je verwonderen over alle fantastische, maffe, hilarische en interessante activiteiten die in workshopvorm te verkennen zijn, offertes aanvragen voor wat je interesse heeft gewekt en contact opnemen met het team achter Workshoppen.nl voor persoonlijk advies over doelgroep en budget. Veel plezier!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn