De moedertaal is iets dat je leert als je opgroeit. Dit leerproces is een onbewust proces, want als kind ben je niet woordjes in je hoofd aan het stampen of grammaticaregels aan het leren. Dat doe je later als je ouder bent en vooral wanneer je vreemde talen aan het bestuderen bent. Het leren beheersen van je moedertaal is juist eerder een soort aanscherpen. Je kent bijvoorbeeld heel veel woorden en gebruikt ze ook, maar hebt op dat moment nog geen idee hoe je ze moet schrijven. Je zet de woorden in zinnen automatisch op de juiste volgorde, maar hebt geen idee waarom. Je doet het op gevoel. Als je Engels gaat leren en je hebt Engels reeds via tv, muziek, film en games leren te beheersen, dan leer je op een vergelijkbare manier. Want je kent de woorden vaak al, alleen maak je genoeg fouten bij het schrijven van deze woorden. Ook de grammatica is vaak iets dat je beheerst op basis van een gevoel voor de taal. Je weet wanneer je ‘have’ moet gebruiken en niet ‘has’, maar als men je vraagt waarom, dan moet je het antwoord schuldig blijven. Je leert de taal dus op een soort basisniveau gebruiken en pas daarna verscherp je de kennis. Je leert hoe de grammatica in elkaar zit, hoe de spelling werkt, hoe je woorden moet uitspreken, et cetera. Daarna kun je de kennis uitbreiden door de Engelse taal via een cursus Engels in Rotterdam bij Masterclass English naar een hoger niveau te tillen. Net zoals je het Nederlands tijdens je leven constant beter leert beheersen. Dat is zo mooi aan taal, want het is eigenlijk een vaardigheid die nooit echt compleet is. Er zijn altijd woorden, vooral wanneer het een vreemde taal betreft, maar ook in het Nederlands, die je nog niet kent. Zo leer je tijdens een cursus Engels in Rotterdam ook de nuances kennen in een taal. Nuances die maken dat je woordgrapjes kunt maken, kunt spelen met toon en sarcasme of ironie kunt toevoegen. Dat zijn als het ware gevorderde functies die voortbouwen op de basis. Met de bouwblokken van een taal kun je dan ook alsmaar meer betekenis toevoegen aan de zinnen die je uitspreekt of de teksten die je opstelt. Daarom is een cursus Engels in Rotterdam zo belangrijk. Want met een dergelijke cursus Engels in Rotterdam leer je de taal op een meer geavanceerd niveau beheersen. Dat betekent betere kennis en vaardigheden op het gebied van:

  • Grammatica
  • Schrijven/lezen/spreken
  • Accentvermindering

Tevens kun je een cursus Engels volgen om het Engels in zakelijke contexten te verbeteren. Dus als je meer wilt weten over een cursus Engels in Rotterdam, kijk dan snel op de site van masterclassenglish.com.

Alles wat je moet weten over een cursus Engels in Rotterdam

Een cursus Engels kent verschillende toepassingen. Zo kun je een privé cursus volgen, maar ook groepslessen of een incompany cursus. Ook de aard van de cursus verschilt per doelstelling. Op de site van masterclassenglish.com kun je in ieder geval heel snel veel te weten komen over de cursussen van Masterclass English. 

Neem voor verdere informatie contact op

Mocht je na het bezoeken van de site nog vragen hebben, dan kun je uiteraard ook altijd even contact opnemen met Masterclass English. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn