Het zal je maar gebeuren. Je hebt een goed idee en geïnspireerd en gepassioneerd ga je aan de slag. Maar hoe breng je jouw product het beste op de markt? Welke obstakels liggen er op je pad en hoe ga je hier het beste mee om? Wat werkt wel en niet en waarom? Allemaal vragen die er op je afkomen bij het ontwerpen van een nieuw product. Mijn zus zat onlangs in deze situatie. Ze had een fantastisch idee, maar liep vast in de ontwerpfase. Daarom ben ik voor haar op zoek gegaan naar een ontwerpbureau dat haar kan helpen bij de ontwikkeling van haar idee. Omdat ze in Leiden woont ben ik in deze omgeving gaan zoeken. Het duurde niet lang voordat ik iets had gevonden.

Ontwerpbureau ALSKAR

Alskar Design B.V. is gevestigd aan het Gedempt Hamerkanaal 253 in Amsterdam en wordt geleid door Andreas Knol. Ik kwam via de website www.alskar.nl bij dit ontwerpbureau terecht. De website is duidelijk het visitekaartje van het ontwerpbureau. Het gaat Alskar om productdesign dat past bij de moderne wereld. Ze weten dus hoe je een product succesvol op de lokale of globale markt kunt brengen. De producten van morgen worden vandaag ontworpen. Een heldere blik op de markt en de trends zijn van groot belang. De website van Alskar laat zien dat ze vol in het moment staan, maar ook naar de wereld van morgen kijken. Wat direct zichtbaar is als je de website opent, is dat er nagedacht is over het ontwerp van de website. Wat verwacht je anders van een ontwerpbureau? De website oogt strak en zakelijk, maar toch ook speels. Dat past al direct goed bij mijn missie: ook mijn zus en haar product zijn zakelijk, maar toch ook speels. De website is deels een portfolio van het ontwerpbureau, daarnaast vervult de website ook de taak om informatie over te brengen. Zo komt de werkethiek van Alskar duidelijk naar voren. Eén van de uitgangspunten is bijvoorbeeld dat de ontwikkelde producten een positieve bijdrage moeten leveren aan het leven. Alskar is creatief, met een basis in bewezen technieken. Het bureau streeft ernaar om het beste productconcept mogelijk te ontwikkelen. De diensten die Alskar biedt zijn: strategisch design, innovatie design, concept design, productontwikkeling en herontwerp voor meerwaarde. Daarnaast ontwikkelt Alskar een maandelijks online magazine met de naam ‘Design Magazine’. Hierin staan hoogwaardige artikelen over innovatieve producten. Enkele onderwerpen zijn een ‘Surgery box’ en een nieuwe superdrone.

Van productidee naar succesvolle implementatie

Waarom zou je met je productidee naar een ontwerpbureau gaan? Daar zijn vaak meerdere redenen voor. In het geval van mijn zus gaat het niet alleen om de vormgeving van het product, maar ook om de vormgeving van het proces. Belangrijk is bijvoorbeeld dat het idee beschermd blijft. Dat een ander er dus niet zomaar mee aan de haal kan gaan. Ontwerpbureau Alskar heeft veel ervaring met de spelregels van de markt. Ook weten ze bij Alskar wat er komt kijken bij een productieproces en hoe dit het beste kan worden vormgegeven. Ook voor grote bedrijven biedt Alskar ontwerpoplossingen voor innovatie en productontwikkeling. Waarom werken mensen graag met Alskar? In hun eigen woorden:

  • Visionaire creativiteit
  • Mensgerichte innovatie
  • Hoogwaardige productontwikkeling
  • Focus en strategie: een proces van product design gebaseerd op focus, partnerschap en krachtig design
  • Praktische circulaire tools
  • Risicobeheersing
  • Wereldwijd actief

Na een gezonde dosis vergelijken – er is tenslotte meer dan één ontwerpbureau – was mijn keuze snel gemaakt. Een telefoontje naar mijn zus en ook zij is enthousiast. Ze kijkt er naar uit met het team van Alskar te gaan samenwerken. Zoek jij ook een ontwerpbureau? Neem dan snel eens een kijkje op alskar.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn