Bedrijven kiezen steeds vaker voor het creëren van een online werkplek voor werknemers en daar zijn genoeg redenen voor te noemen. Zowel voor personeel als voor werkgevers zelf heeft het namelijk verschillende voordelen te bieden. Wat zijn nu precies die pluspunten voor de werknemers? Een punt wat veel mensen erg prettig vinden, is dat ze op deze manier gemakkelijker tijd met hun kinderen door kunnen brengen. Ze kunnen de kids naar school brengen en tot de tijd dat ze weer vrij zijn hun werk doen. En is een van de kinderen ziek, dan kunnen ze hun werktaken combineren met het zorgen voor de zieke. Bovendien kunnen ze op deze manier het geld uitsparen voor de buitenschoolse opvang of de crèche. Een ander voordeel van een online werkplek die thuis werken mogelijk maakt, is dat er minder tijd in de auto doorgebracht hoeft te worden of in het openbaar vervoer. Niet alleen levert dit veel tijdswinst op, het heeft ook een positief effect op het milieu. Iedere auto die niet de weg op gaat, zorgt er immers voor dat de kans op een file kleiner is en dat er minder schadelijke stoffen uitgestoten worden. Het is dus niet verwonderlijk dat veel mensen het prettig vinden als er een online werkplek gecreëerd wordt en zij af en toe vanuit hun eigen woning kunnen werken.

Online werkplek biedt ook werkgevers voordelen

Dat het voor je personeel voordelen heeft, dat is dus wel duidelijk. Maar ook voor werkgevers biedt de online werkplek verschillende pluspunten. In de eerste plaats zorgt het in veel gevallen voor gelukkigere werknemers en dat is vaak terug te zien in het ziekteverzuim. Hoe beter mensen in hun vel zitten, hoe minder vaak zij ziek worden en hoe minder kosten je als baas kwijt bent aan ziekteverzuim. Een ander pluspunt van de online werkplek is dat als mensen vaker vanuit hun eigen woning werken, er op kantoor minder werkplekken nodig zijn. Door dus goed te spreiden wie wanneer wel op kantoor is, kan er volstaan worden met een kleinere bedrijfsvloer. Ook op die manier kunnen er dus kosten bespaard worden. Daarnaast is het zo dat al het werk dat uitgevoerd wordt, meteen online opgeslagen wordt. Op die manier ben je er als bedrijf zeker van dat er nooit werk verloren gaat. Er zitten dus voor iedereen verschillende voordelen aan de online werkplek.

ICT Spirit kan het realiseren

Natuurlijk is het voor de meeste bedrijven niet weggelegd om zelf de online werkplek helemaal te regelen, zij zullen hier toch echt een gespecialiseerd bedrijf voor nodig hebben. Ben jij op zoek naar specialisten op dit gebied, dan is ICT Spirit een uitstekende keus. Dit bedrijf kan namelijk veel uiteenlopende zaken op het gebied van digitalisering voor je regelen, waardoor je hen voor alle klussen op dit gebied voor jouw onderneming in kunt schakelen. Niet alleen een online werkplek kunnen zij voor jou opzetten, maar zij kunnen jou bijvoorbeeld ook van dienst zijn met:

  • digitale transformatie
  • veiligheid
  • schaalbaarheid
  • hardware
  • licenties
  • software ontwikkeling

En dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden die zij te bieden hebben. Het mag dus duidelijk zijn dat zij jou echt op alle fronten van dienst kunnen zijn als het aankomt op de digitale zaken rondom jouw onderneming. Ben jij nog op zoek naar een onderneming die alle ICT oplossingen die voor jouw bedrijf nodig zijn kan verzorgen? Dan is het dus een goede keus om eens contact met hen op te nemen. Wat voor ICT oplossing jij ook zoekt, of het nu gaat om een online werkplek of een ander digitaal probleem, ICT Spirit kan het zeker voor jou regelen! Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn