Achter elk ondernemerssucces schuilt een doordachte formule. Het is geen toeval dat deze bij veel succesvolle ondernemers overeenkomsten vertoont. Het NBSA-onderzoeksbureau, een initiatief van het Nationale Business Succes Award Instituut, doet onderzoek naar deze formule en de bedrijven die hier invulling aan geven.

Jaarlijks onderzoekt het bureau talloze ondernemingen en kijkt hierbij naar factoren als werkwijze, verbeterpunten en de concurrentiepositie in de markt. Het zijn vaak de meest succesvolle bedrijven die zich onderscheiden met een vooruitstrevende werkwijze en die dagelijks actief werken aan hun verbeterpunten. Dit resulteert op termijn als vanzelf in een betere concurrentiepositie.

Waardevolle bevindingen in rapportage

Het onderzoek van het NBSA-onderzoeksbureau wordt op professionele wijze uitgevoerd, waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van geautomatiseerde digitale systemen in combinatie met officiële externe databases. Ook werkt het bureau samen met gerenommeerde onderzoeksbureaus en maakt zij gebruik van beschikbare onderzoeksresultaten van gerenommeerde (overheids-)instituten. In de loop der jaren heeft het bureau op deze wijze al vele duizenden onderzoeken naar branches en naar en voor succesvolle bedrijven met succes afgerond.

Het uiteindelijke onderzoeksrapport wordt op maat ontwikkeld en biedt inzicht in zowel de sterke als zwakke punten van een onderneming. De informatie wordt niet zomaar overhandigd, want het onderzoeksbureau kan een bedrijf ook helpen om eventuele aanbevelingen in de rapportage te communiceren naar het personeel en te implementeren in de bedrijfsvoering.

De mogelijkheden op het gebied van rapportagevormen zijn vrijwel eindeloos. In het geval van kwantitatief onderzoek maakt het bureau bijvoorbeeld gebruik van modellen zoals het RISA-model en het NPS-model om cijfermatige informatie op overzichtelijke wijze te presenteren. Bij kwalitatief onderzoek zoals opgenomen interviews, kunnen deze ook in de vorm van een videorapportage worden aangeleverd. Elke gewenste combinatie is in principe mogelijk.

Het Nationale Business Succes Award Instituut

Het NBSA-onderzoeksbureau is een onderdeel van het Nationale Business Succes Award Instituut. Deze organisatie houdt zich niet alleen bezig met onderzoek, maar ontplooit tal van activiteiten om ondernemers te helpen bij het realiseren van hun doelstellingen. Zo organiseert het instituut jaarlijks de Nationale Business Succes Award, een prestigieuze verkiezing waarbij de beste bedrijven in Nederland in het zonnetje worden gezet. De parels van de Nederlandse economie verdienen die aandacht.

Jaarlijks worden in ruim 350 branches succesvolle ondernemingen gevolgd, gesignaleerd en eventueel genomineerd voor een branche-award of de felbegeerde hoofdprijs: de Nationale Business Succes Award. Het bedrijf dat zich de winnaar mag noemen van deze award kan een geldbedrag van 100.000 euro tegemoet zien en staat daarnaast in de spotlights van heel ondernemend Nederland. Dit laatste geldt overigens ook voor de winnaars van de branche-awards.

Jaarlijkse uitreiking van de Succes Award

Het winnen van een award is zeker niet eenvoudig; alleen bedrijven die aantoonbaar grote successen hebben gevierd en toonaangevend zijn in hun branche en / of hun werkwijze, komen in aanmerking voor een nominatie. De uitreiking van zowel de Succes Award als de bijbehorende branche-awards vindt plaats tijdens een speciaal georganiseerd gala-evenement. Korte tijd later wordt een registratie van dit evenement uitgezonden op RTL 7 in televisieprogramma De Succesfactor.

In de aanloop naar de uitreiking wordt er in De Succesfactor gedurende het hele jaar wekelijks aandacht besteed aan genomineerde kandidaten en succesvolle bedrijven. De kijker krijgt inzicht in de processen die vooraf gaan aan het succes en in de mindset die nodig is om in een snel veranderende wereld te slagen als ondernemer. Innovatie en flexibiliteit blijken sleutelwoorden te zijn in de aanpak van talloze succesvolle ondernemingen.

Hoewel de Succes Award een centrale rol speelt in de activiteiten van het Nationale Business Succes Award Instituut, behelst de missie van de organisatie zoveel meer dan dat. Het instituut verbindt Nederlandse bedrijven met elkaar, biedt ondernemers toegang tot een netwerk van onschatbare waarde en deelt kennis en informatie via evenementen, bijeenkomsten en media. Ook de doorlopende studies naar de succesfactoren voor bedrijf en mens van het NBSA-onderzoeksbureau helpen ondernemingen om hun bedrijfsvoering te optimaliseren en belangrijke successen te boeken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn