In sommige bedrijven wisselt de behoefte aan personeel sterk. Je kunt je als werkgever dan afvragen: kies ik voor werknemers met een nulurencontract of schakel ik uitzendkrachten in? Beide hebben uiteraard voor- en nadelen, het is raadzaam om zelf na te gaan wat voor jouw bedrijf de beste oplossing is. Belangrijk verschil is dat je bij een nulurencontract zelf werkgever bent, terwijl bij een uitzendcontract het uitzendbureau verantwoordelijk is voor de werkgeverszaken. Dit is dus zeker een punt om te overwegen. Zo zijn er meer punten van belang om over na te denken.

Wat is een nulurencontract?

In alle bedrijven is er personeel nodig om de verschillende werktaken uit te kunnen voeren. Bij sommige ondernemingen is de werkdruk heel constant, waardoor je eigenlijk altijd dezelfde personeelsbehoefte hebt. Maar in andere bedrijven ligt dit anders en zij kunnen dan na gaan denken over het nulurencontract. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er sprake is van seizoenswerk, dan heb je in bepaalde maanden veel extra mensen nodig. Maar het kan ook zo zijn dat je af en toe een grote order binnenkrijgt en dat je daar dan meteen het nodige personeel voor in wilt kunnen zetten. Hoe sneller je kunt leveren, hoe beter het is. Mensen met een nulurencontract achter de hand hebben, kan dan handig zijn. Bij deze contractvorm hoef je mensen alleen uit te betalen voor de uren die zij daadwerkelijk gewerkt hebben. Dat levert jou als werkgever natuurlijk een groot voordeel op: je kunt beschikken over personeel op het moment dat jij het nodig hebt, terwijl jij alleen de daadwerkelijk gewerkte uren hoeft uit te betalen. Dit klinkt ideaal, maar zoals gezegd zitten er ook nadelen aan het nulurenconctract. Wat zijn deze nadelen nu precies?

Voordeel uitzendcontract

Een nulurencontract kan handig zijn, maar het brengt ook nadelen met zich mee. Deze nadelen ontstaan op het moment dat mensen langer dan drie maanden volgens een vast patroon voor jou werken. Je krijgt dan te maken met:

  • het aan moeten bieden van een vast contract
  • het door moeten betalen bij ziekte
  • een vast aantal uren uit moeten betalen

Werkt iemand namelijk meer dan drie maanden steeds minimaal een bepaald aantal uren voor jou, dan dien je voor die uren een contract aan te bieden. Met een uitzendcontract heb je deze nadelen niet. Je kunt dan mensen oproepen op het moment dat jij ze nodig hebt en ook al werken ze meer dan drie maanden een bepaald aantal uren, dan hoef je ze nog geen contract te geven. Dat is een duidelijk voordeel ten opzichte van het nulurencontract. Het uitzendbureau blijft altijd de werkgever van de uitzendkrachten, jij krijgt daardoor niet te maken met zaken als het uit moeten betalen van vakantiegeld of het door moeten betalen bij ziekte. Ander voordeel is dat jij zelf ook niet hoeft te denken om het uitbetalen van salaris, dit regelt het uitzendbureau en jij hoeft alleen hun factuur te voldoen. Wil jij weten of een uitzendcontract voor jou een betere optie is dan het nulurencontract? Neem dan eens contact op met NL People, dit uitzendbureau heeft aantrekkelijke tarieven voor uitzendcontracten!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn