Al een paar weken heb ik last van mijn spieren en word ik met spierpijn wakker. Ik denk dat ik dan verkeerd heb gelegen, maar na een tijdje begon ik met toch zorgen te maken of er niet wat meer aan de hand was. Ik vind alleen niet dat deze pijn iets is waarvoor ik direct naar de huisarts moet rennen, dus ik ben eerst online gaan kijken. Op hierhebikpijn.nl heb ik eerder iets opgezocht over een andere pijn die ik had, dus voor mijn spierpijn zou hier vast ook wel wat te vinden zijn. Deze website is wat dat betreft echt heel handig.

De oorzaak van mijn spierpijn

Op de website van Hierhebikpijn.nl staat van alles over spierpijn en hoe dit wordt veroorzaakt. De informatie is fijn gegroepeerd onder:

  • Verschillende soorten spierpijn
  • Trainen met spierpijn
  • Behandeling van spierpijn
  • Spierpijn voorkomen
  • Spierpijn en griep

Daarnaast staat er een lijstje onder met gerelateerde onderwerpen zoals hernia, heupdysplasie, hielspoor, hypermobiliteit, ischias, liespijn, nekhernia, overbelasting, slijmbeursontsteking en meer. Dat laatste is iets waar ik vaker over heb gehoord. Ik was bang dat ik daar last van zou hebben, maar, geen paniek, dacht ik. Ik kom er vanzelf rustig wel achter. Ik kon al uitsluiten dat het geen acute pijn was en dus veroorzaakt kon worden door melkzuur. Ik kon me ook niet herinneren dat ik fysiek iets had gedaan wat dit kon veroorzaken. Vertraagde pijn in de spieren is blijkbaar de meest voorkomende bij dit soort pijn, grappig dat dit een spierkater wordt genoemd, want dat klopt wel een beetje. Ik heb last van pijn in mijn schouder en dit zou inderdaad een overbelasting van de spieren kunnen betekenen. Misschien dat ik verkeerd heb gelegen of een verkeerde houding heb tijdens mijn werk op kantoor. Ik ben toen toch maar even bij een slijmbeursontsteking gaan kijken om dit uit te sluiten. Het was interessant om zo overzichtelijk te zien wat dit precies inhoudt en een slijmbeursontsteking kan inderdaad in de schouder zitten en pijnlijk aanvoelen. Toch ben ik weer teruggegaan naar het onderwerp over spierpijn, want volgens mij was dat het gewoon.

Goed voorbereid naar de fysio

Na de informatie grondig doorgenomen te hebben wist ik in ieder geval hoe ik zelf eerst de pijn kon behandelen. Ik ben begonnen met wisselbaden van warm en koud water en heb een shirt dat ik als compressiekleding kan dragen. Dit heb ik een paar dagen gedaan en de pijn werd al wat minder, maar ging nog niet weg. Ik ben toen uiteindelijk teruggegaan naar de website van Hierhebikpijn. Ik wist dat er onderaan de pagina een lijst met fysiotherapeuten in diverse woonplaatsen werd vermeld. Daar heb ik er één uitgezocht bij mij in de buurt en een afspraak gemaakt. Ik heb de fysiotherapeut uitgelegd dat ik op Hierhebikpijn.nl al informatie had opgezocht en zelf heb geprobeerd om de pijn te verhelpen. Ik kreeg een compliment van hem dat ik zo verstandig met de pijn was omgegaan. Hij was bekend met de website en vond het een goed initiatief. Toen is hij begonnen met de behandeling van mijn spierpijn. Hij ging heel rustig en vakkundig te werk en heeft mij tips gegeven over hoe ik pijn kan voorkomen. We hebben het gehad over mijn slaaphouding en de houding die ik heb tijdens mijn werk. Volgens hem kon dit inderdaad bijdragen in het pijnlijke gevoel in mijn spieren en met enkele tips om mijn houding te verbeteren en enkele oefeningen om thuis mijn spier langzaam te behandelen is de pijn vrij snel minder geworden en uiteindelijk verdwenen. Dat was een hele opluchting.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn