Ga jij een woning kopen of verkopen? En doe je dit met behulp van een makelaar? Dan zul je een makelaarscourtage moeten betalen. Veel mensen weten echter niet wat dit inhoudt en worden hierdoor achteraf verrast met de kosten die zij aan de makelaar kwijt zijn. Natuurlijk wil je niet dat jou dit overkomt en daarom raden we je aan om hiervoor snel eens een kijkje te nemen op de website makelaarkosten.nl. Hier vind je namelijk alle informatie die je op het gebied van de makelaarscourtage nodig hebt.

  • De hoogte van de makelaarscourtage
  • Of het aftrekbaar is
  • Of je kunt onderhandelen

De hoogte van de makelaarscourtage wordt eigenlijk in vrijwel alle gevallen bepaald aan de hand van een percentage. Dit betekent dus dat hoe hoger het bedrag is waarvoor je de woning koopt of verkoopt hoe meer je zult moeten betalen aan de makelaar. Sommige makelaars rekenen een vast bedrag voor hun makelaarscourtage. Dit kan voordelig zijn, maar dit kan ook een stuk onvoordeliger uitpakken voor jou. Het is dus verstandig om hier goed naar te kijken. Hiervoor is het slim om eerst eens alle feiten op een rijtje te zetten. Wat is de makelaarscourtage die de makelaar die jij op het oog hebt rekent? En voor hoeveel denk jij je woning te kopen of verkopen? Dit zijn belangrijke dingen om in het oog te houden, zodat je niet verrast gaat worden met het bedrag wat je uiteindelijk zult moeten betalen.

Duidelijkheid over de makelaarscourtage

Wanneer je een makelaar gaat uitkiezen die jou gaat helpen bij het kopen of verkopen van een woning, dan let je hierbij natuurlijk op een aantal dingen. Niet alleen is het belangrijk dat zij jou aan de juiste woning kunnen helpen of dat ze juist jouw huidige woning voor de best mogelijke prijs kunnen verkopen, maar ook let je op de hoogte van de makelaarscourtage. Het is daarom belangrijk om te weten wat dit nu precies inhoudt en wat je er allemaal aan kunt doen. Zo krijgen ze op de website makelaarkosten.nl vaak de vraag of de makelaarscourtage nu aftrekbaar is bij de belastingdienst. Dit is eigenlijk zelden het geval. De enige uitzondering op deze regel is wanneer je een taxatie laat doen. Dan kun je er wel op rekenen dat het bedrag dat je voor de makelaarscourtage moet afleggen wel aftrekbaar is. Dit zijn natuurlijk belangrijke dingen die je moet weten.

Onderhandelen over de kosten

Heb jij een bepaalde makelaar op het oog en wil je graag met dit kantoor aan de slag? Vind je de makelaarscourtage net iets te hoog en denk je dat je hier wel over kunt onderhandelen? Dan kun je nog wel eens van een koude kermis thuis komen. Ook dit is namelijk zelden het geval. Het kan natuurlijk van kantoor tot kantoor verschillen en er zijn enkele makelaars in Nederland die hier wel voor openstaan, maar eigenlijk is dit vrijwel nooit het geval. Je kunt het natuurlijk proberen (want nooit geschoten is altijd mis), maar sta er niet van op je neus te kijken wanneer de makelaar je vertelt dat zij hier niet mee akkoord gaan. Wil jij graag wel de kosten zo laag mogelijk houden? Dan biedt de website makelaarkosten.nl daar een uitkomst in aan. Je kunt hier namelijk de vergelijkingscheck uitvoeren op dit gebied. Dit zal je makkelijk en snel een idee geven waar jij nu de minst hoge courtage kwijt bent. Als dit dus voor jou een zeer belangrijk punt is, dan is het absoluut de moeite waard om hiervoor eens een kijkje te komen nemen op deze website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn