ETI - TransformatorElektrische producten hebben stroom nodig. Daar bent u vast van op de hoogte. Echter hebben niet alle elektrische producten dezelfde hoeveelheid energie nodig. Uit een gemiddeld stopcontact komt 230 volt. Hier kunt u niet alle apparaten op aansluiten. Wanneer u een apparaat dat veel minder spanning nodig heeft hierop aansluit dan zal er kortsluiting ontstaan. Waarschijnlijk ook in het apparaat zelf. Dit betekent dat het apparaat dus niet meer zal werken en dat is niet wat u wilt. Om dit te voorkomen kunt u een transformator gebruiken. Een transformator, of trafo, zet een hogere spanning om in een lagere spanning, of andersom. Zo kan de spanning van 230 V naar 100 volt omgezet worden bijvoorbeeld. En de spanning kan dus ook verhoogd worden. Het kan namelijk ook zo zijn dat u een apparaat hebt dat meer dan 230 volt nodig heeft om te kunnen werken. Binnen het huishouden en het dagelijks leven zult u dit niet zo snel tegenkomen, maar veel bedrijven kennen dit concept wel. Zeker in een industriële omgeving is de kans groot dat apparaten een hoog voltage nodig hebben om te kunnen functioneren. Hiervoor kunt u dan dus een transformator inzetten. Er zijn verschillende soorten trafo’s:

  • veiligheidstransformator
  • spaartransformator
  • verhuistransformator
  • voedingstransformator

Dit zijn slechts een aantal categorieën van transformatoren die ETI aanbiedt. Bent u op zoek naar een andere transformator? Dan is de kans groot dat zij deze aanbieden. Bekijk deze dus op de website. Bent u op zoek naar een speciale transformator? Eentje die geheel aangepast is op uw persoonlijke wensen? Dan is ETI u ook graag van dienst. Zij hebben jarenlange ervaring met het ontwikkelen van trafo’s. U hoeft enkel de situatie te schetsen waarin u de trafo nodig heeft en zij zullen de ideale transformator voor u ontwikkelen. En dat binnen een zeer korte periode!

De werking van de transformator

Wilt u weten waar u een transformator voor kunt gebruiken? Dan zult u eerst moeten begrijpen hoe inductie van stroom werkt. Wanneer er een elektrische geleider in een magnetisch veld zit gaat er stroom doorheen lopen. In een trafo wordt er van dit systeem gebruik gemaakt. De primaire zijde, of de ingang, is het begin van het magnetische veld van de stroom. Deze loopt vervolgens door een spoel heen. Hierdoor raakt de kern gemagnetiseerd en zo wordt de stroom naar de secundaire zijde, of de uitgang, geleid. Onder het principe van inductie wordt hier dus stroom opgewekt. Deze loopt van de ingang tot de uitgang en er is dus een elektrische verbinding. Een transformator werkt met wisselstroom. Dit is stroom die steeds van richting wisselt. De transformator verandert de spanning door het aantal windingen van de secundaire en primaire spoel van elkaar te laten verschillen. Afhankelijk van het verschil dat u wilt hebben (minder of meer stroom) vindt er dus een verandering plaats. In het kort is dit de uitleg over hoe een transformator werkt. Wilt u hier meer over weten? Dan kunt u hier online veel meer informatie over vinden. U heeft nu in ieder geval een idee van hoe het ongeveer in zijn werk gaat. U kunt zich nu dan ook indenken waar een transformator allemaal voor gebruikt kan worden. Binnen een bedrijf kan dit dus op vele manieren toegepast worden en daarom zijn er ook veel ondernemers die hier gebruik van maken. Het is de manier om processen sneller te laten verlopen en dus een hogere productie te hebben. Met de service van ETI weet u zeker dat de trafo’s speciaal naar uw wensen zijn gemaakt en dus perfect zullen functioneren.

Het plaatsen van een transformator

Het in gebruik nemen van een transformator is simpel en levert u dus veel voordelen op. Het inzetten van een transformator is bijvoorbeeld ook ideaal voor wanneer u naar het buitenland vertrekt. Niet in alle landen is de hoeveelheid stroom hetzelfde. Zo kan het dus zijn dat de netspanning sterker is of juist minder sterk. Neemt u uw apparatuur mee naar uw nieuwe locatie? Dan moet u hier dus rekening mee houden. Met een verhuistransformator maakt u dit allemaal een stuk makkelijker. U hoeft u apparaten niet opnieuw te kopen of te ontwikkelen. Door eenvoudig de juiste trafo te gebruiken bent u er zeker van dat uw apparaten blijven werken en ook geen schade zullen oplopen. Wanneer een apparaat niet de juiste spanning krijgen dan kan dit vervelende consequenties hebben. Voorkom dit dus door een transformator in te zetten. Niet alleen bedrijven kunnen hier gebruik van maken, ook particulieren zetten met enige regelmaat een transformator in. Wanneer u de trafo’s bij ETI aanschaft krijgt u naast een scherpe prijs, ook een uitstekende service. Zij hebben een diepgaande kennis op dit gebied en kunnen u dus uitstekend van genoeg informatie voorzien. Het begrijpen van stroom kan soms uitdagend zijn, zeker als u hier geen basiskennis van heeft. Daarom is het verstandig om een samenwerking aan te gaan met een bedrijf dat u hier uitstekend in kan bijstaan. U kunt makkelijk contact opnemen met ETI om te zien wat zij precies voor u kunnen betekenen. Niet alleen op het gebied van transformatoren kunnen zij u helpen. U kunt ook bij hen terecht voor bedradingen, power units en line conditioners. Heeft u hiermee dus hulp nodig? Dan staat ETI graag voor u klaar. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn