Bereik jij genoeg mensen via jouw website of kan dit nog wel beter? Waarschijnlijk is het laatste het geval. Met linkbuilden kun je ervoor zorgen dat jij meer potentiële klanten weet te bereiken en dat jij jouw online omzet kunt verhogen. Natuurlijk zijn er meerdere factoren die hierbij een rol spelen, zoals een goede opbouw van je site, het gebruik van de juiste keywords en online marketing strategieën. Maar linkbuilden is zeker iets waarvan je het effect niet uit moet vlakken. Waarom zou je dit nu willen? Dat is iets waar je eerst eens bij stil moet staan. Veel mensen zoeken als zij een aankoop willen doen op het product dat zij willen kopen. Komt jouw website dan niet bij de eerste paar resultaten van Google te staan, dan is de kans klein dat je op deze manier nieuwe klanten binnen weet te halen. Ga maar eens na hoe jij zelf te werk gaat als je zoekt, je klikt dan vaak ook alleen maar op de bovenste links en gaat niet doorklikken naar de volgende pagina’s met de zoekresultaten. Een hoge positie behalen is dus van belang en zoals gezegd kan linkbuilden hier aan bijdragen. Bekijk de website snel voor meer informatie https://www.synermediagroep.nl/.

Tips voor effectief linkbuilden

Wat is linkbuilden nu precies en hoe kun je dit het beste uitvoeren? Het proces van linkbuilding houdt eigenlijk niet meer in dan dat je ervoor zorgt dat er zoveel mogelijk andere websites links naar jouw site plaatsen. Dit worden ook wel backlinks genoemd. Op wat voor manier kun je dit nu realiseren? Daarvoor geven we hier graag een aantal tips. Een belangrijke eerste stap is analyseren wat de concurrentie doet. Want om hoger dan hen te scoren in Google, zul je simpelweg meer en betere backlinks dan hen moeten krijgen. Een tweede tip is het zorgen voor goede content en ook regelmatig de content op je site vernieuwen. Dit wordt namelijk erg gewaardeerd door de analyse van de genoemde zoekmachine. Daarnaast kun je voor het linkbuilden heel goed gastbloggers inzetten. Als anderen bijdragen aan jouw site of over jouw website schrijven, dan levert dit ongetwijfeld nieuwe bezoekers op en extra links naar jouw pagina via de webpagina van de gastblogger. Vergeet ook zeker niet de mogelijkheid van het geven van reviews aan anderen, waarbij je een backlink naar jouw pagina op kunt nemen. En, last but not least, vraag gewoon eens aan personen binnen jouw netwerk of zij een weblink willen plaatsen. Misschien kun je dit ook voor hen doen. Op die manier kun je elkaar helpen bij het linkbuilden.

Uitbesteden of zelf doen?

Als je bezig wilt met linkbuilden, dan kun je dat dus doen door:

  • gastblogs te schrijven
  • gastbloggers te vragen voor jou te schrijven
  • testimonials of reviews plaatsen
  • gebruik maken van linkruil

Het lijkt dus zo op het eerste gezicht heel eenvoudig, maar er kan zeker wel iets fout gaan. Pak je het niet op de juiste manier aan, dan kan Google denken dat je aan het spammen bent. Dit kunnen ze niet waarderen en hierdoor kunnen zij jou een lagere ranking geven of jou zelfs helemaal verwijderen uit de zoekresultaten. Zijn de backlinks die jij genereert te zwak, dan zal het hele proces van linkbuilden ook weinig effect hebben. Wil je zeker weten dat het goed gaat, dan kun je het hele proces overlaten aan professionals op dit gebied, dan weet je zeker dat je zult stijgen in de ranking. Wil je het toch zelf doen? Lees je dan eerst goed in. SynerMediaGroep biedt op hun website bijvoorbeeld veel informatie en tips aan over linkbuilden, zodat je hier zelf goed geïnformeerd mee aan de slag kunt gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn