Bijna dertig jaar geleden ben ik afgestudeerd van mijn opleiding informatiemanagement. Daar heb ik erg veel nuttige dingen geleerd over computers, informatie en management. Natuurlijk ook over alles wat daar tussen in zit. Samen met een studievriend startte ik toen een leuk bedrijfje op, om storingen van computers te verhelpen. In het begin was dit voornamelijk bij vrienden en familie, maar na een tijdje groeide ons bedrijfje en opereerden we zelfs landelijk. We kregen ons eigen kantoor en konden steeds meer werknemers aannemen. Later kregen we ook meerdere panden. We begonnen in een dorpje vlakbij Eindhoven, maar na 20 jaar konden we zelfs een kantoor openen in Amsterdam. Aanvankelijk ging dit prima, maar wij als Brabanders moesten natuurlijk wel even wennen aan die stadse fratsen. De mensen in Amsterdam zijn natuurlijk veel directer: Brabanders wachten meer af. Mijn partner en ik werden natuurlijk ook een dagje ouder, en onze werknemers werden steeds jonger door de IT-boom. Zo raakte we een beetje “out of touch”, zoals de jeugd dat steeds tegen ons zegt. Onze oudere methodes, die ook wel “Waterfall” worden genoemd, bleken niet zo goed te passen bij de bedrijfscultuur op ons kantoor in Amsterdam. Steeds vaker hadden onze werknemers het over woorden als “agile”, “scrum” en “lean”. Aanvankelijk hadden wij geen idee wat dat allemaal dan moest betekenen. Na even doorvragen bij een hippe stagiaire, leerden wij dat een lean training ons zou kunnen helpen om een minder stoffig bedrijf te zijn. Hoewel ik niet altijd sta te springen om dit soort veranderingen, besefte ik me wel meteen dat dit soort dingen wel nodig zijn om relevant te blijven. Veel van onze klanten zijn ook jong, waardoor een stoffig imago niet erg voordelig is. Zodoende ging ik op het internet zoeken op de zoekterm “lean training”, en kwam ik op de volgende website:http://www.ecens.nl/ec-s/training. Dit bedrijf, EC&S, is gespecialiseerd in lean training en six sigma. 

Lean training volgen bij EC&S

Na het bekijken van de website, ook met mijn partner, besloten we een afspraak te maken. We wilden eerst even kijken of het wel echt iets voor ons zou zijn, alvorens we vast zouden zitten aan dure trainingen. Binnen een uur hadden ze ons met erg goede argumenten overtuigd waarom ons bedrijf veel baat zou hebben bij een lean training. Te beginnen met het management, en daarna voor alle werknemers. Het is namelijk belangrijk voor de creativiteit van de werknemers om juist niet binnen de lijntjes te denken. Ook beloofden zij ons dat we na deze lean training veel meer open zouden staan voor creativiteit, en efficiëntie zonder in te leveren op kwaliteit. 

Onze ervaring met lean bij EC&S

De mensen van EC&S kwamen langs bij ons op kantoor om alle werknemers een agile training te geven. Zeker onze jonge Randstedelingen hadden er erg veel zin in. Iedere werknemer kreeg een stapel post-its en een markeerstift en toen kon de dag beginnen. We schreven allemaal op welke processen we traag vonden, welke activiteiten ons overbodig leken en welke processen echt aan vernieuwing toe waren. Iedereen ging lekker brainstormen en er kwamen al snel erg veel goede ideeën naar boven drijven: 

  • Ga je linksom, kan je ook rechtsom
  • Denk out of the box
  • Procedures kunnen soms verstikkend werken
  • Gewenning is gevaarlijk

We leerden erg veel over de six sigma methodes door deze lean training. We leerden binnen een dag veel efficiënter kijken en denken naar processen, zagen wat overbodig was binnen ons bedrijf, en zagen dat wij wel echt waren vastgeroest. EC&S is dus echt een aanrader voor een lean training! Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn