duomarketresearch - MedewerkerstevredenheidsonderzoekHeeft u al eens een medewerkerstevredenheidsonderzoek laten uitvoeren onder uw werknemers? Nee? Dan is het daarvoor de hoogste tijd. Het afnemen van een medewerkerstevredenheidsonderzoek is belangrijk, omdat het zoveel essentiële voordelen heeft. Wat u met zo’n onderzoek onder andere te weten kunt komen:

  • De professionaliteit van de organisatiestructuur
  • Verbeterpunten voor de organisatie
  • De bijdrage die de medewerkers leveren aan het succes van de organisatie

Zoals u leest zijn er dus goede redenen om in ieder geval eens meer te weten te willen komen over een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Hiervoor gaat u naar de website Duomarketresearch.nl. U kunt hier gelijk een interessant rapport downloaden. Uiteraard is het ook een optie om gelijk een offerte aan te vragen. Ook dit kan gewoon online via de site.

Waarom een medewerkerstevredenheidsonderzoek laten uitvoeren?

Natuurlijk zijn de klanten voor een bedrijf van levensbelang. Zonder klanten kan een bedrijf immers niet bestaan. Toch wordt nog regelmatig vergeten dat ook medewerkers van ongekend groot belang zijn voor het voortbestaan van een bedrijf. Er zijn bijvoorbeeld veel bedrijven die hoofdzakelijk letten op het generen van zoveel mogelijk winst. Ze willen snel kunnen groeien en de concurrentie voor blijven. Vaak gaat zoiets ten koste van de werknemers, zeker wanneer het een grote organisatie betreft. Juist in de grote bedrijven worden werknemers veel eerder nummertjes. Men vergeet maar al te vaak dat er personen schuil gaan achter de nummertjes, welke hun eigen talenten hebben. Wordt het de mensen moeilijk gemaakt om zich te kunnen ontwikkelen? Of wordt er nauwelijks geïnvesteerd in de werknemers? Dan zal dit altijd een effect hebben op de prestaties van het bedrijf. Zo zijn er bedrijven die zich erg bekommeren om de hooggeplaatste werknemers, maar wordt er te weinig aandacht gegeven aan de gewone werkende mens. Het wil niet zeggen dat ze minder belangrijk zijn, integendeel zelfs. Het wordt alleen erg vaak vergeten hoe belangrijk ze zijn voor het voorbestaan van het bedrijf. Heerst er een goede sfeer en is er overall sprake van respect? Dan komen uw werknemers waarschijnlijk fluitend naar hun werk. Ze zien het werk niet meer zozeer als een verplichting, maar als een nieuwe mogelijkheid om iets te kunnen betekenen. Vaak weten bedrijven niet goed wat er speelt op de werkvloer. Wat is het dat uw werknemers bezighoudt? Het is belangrijk dat zoiets uitgesproken wordt, maar dat gebeurt maar erg weinig. Mensen zijn bang om ontslagen te worden of zijn te druk bezig met wat collega’s van ze vinden. Wat enorm zinvol is, is om eens in de zoveel tijd eens een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit te laten voeren onder alle mensen die binnen het bedrijf werken. We kennen natuurlijk allemaal het klantentevredenheidsonderzoek, maar het medewerkerstevredenheidsonderzoek is iets minder bekend. Dat is jammer, want een medewerkerstevredenheidsonderzoek is cruciaal om te ontdekken hoe het is gesteld met de gezondheid van het bedrijf. Dankzij een medewerkerstevredenheidsonderzoek kunt u ontdekken hoe de medewerkers denken over het bedrijf. U kunt er op die manier gemakkelijk achter komen wat verbeterpunten zijn. Wellicht komen er punten naar boven waar u anders nooit achter gekomen zou zijn. Een medewerkerstevredenheidsonderzoek hoeft u niet zelf te ontwikkelen.

Vraag de brochure aan

U kunt het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek ook gewoon uitbesteden. Eigenlijk is dat wel het beste idee, omdat u zo zeker weet dat het onderzoek op een professionele en goede manier wordt uitgevoerd. Wilt u hier meer over weten? Ga dan eens naar de website Duomarketresearch.nl. Deze firma kan een zo’n onderzoek voor u uitvoeren. Ze verzorgen dit graag voor u. Via de genoemde site kunt u gelijk een brochure aanvragen om meer te weten te komen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn