Heb je per ongeluk wat eten laten vallen op je bank en wil je zelf je bank reinigen? Je kunt het natuurlijk proberen, maar in sommige gevallen is het echt beter om daarvoor een professional in te huren, bijvoorbeeld Cinco Tapijt- En Meubelreiniging. Daar weten ze namelijk precies hoe je dat doet, en beschikken ze bovendien over de juiste apparatuur om ok een dieptereiniging uit te voeren. Jij denkt namelijk misschien wel dat je de vlek er (deels) uit hebt gekregen, maar de kans is groot dat er dieper in de vezel nog restjes zijn achtergebleven. Zelf je bank reinigen kan immers enkel aan de oppervlakte, met een doekje of iets dergelijks. Als je echt zeker wilt weten dat je de vlek er tot in de diepte uit hebt dan kun je het beter door een echte meubelreiniger laten doen. Zij maken het oppervlak een stuk natter, en dat is geen probleem want ze kunnen al dat vocht er ook weer uittrekken. Dit kun je zelf natuurlijk niet doen, vandaar dat je niet zo diep kunt werken als zij dat kunnen. Zelf je bank reinigen is dan ook enkel een optie voor de meer oppervlakkige vlekken, en niet voor wanneer het een flinke vlek is die echt diep in de stof is getrokken. Ook voor vlekken met een heel opvallende kleur (zoals tomatensoep) is het beter om een professional in te schakelen. Zij weten veel beter hoe je dat aanpakt dan jij.

De bekleding van je stoel of bank reinigen

Bij Cinco Tapijt- en Meubelreiniging kun je terecht voor het laten reinigen van allerlei soorten meubels, en dus niet alleen bankstellen. Zolang het een stoffen oppervlak betreft kun je ze inschakelen, en komen ze het desgewenst op locatie schoonmaken of nemen ze het meubel mee naar hun werkplaats. Naast je bank reinigen kunnen ze de volgende meubels en zaken voor je schoonmaken:

  • Matrassen
  • Tuin- en bootkussens
  • Vloerbedekking
  • Kleden en (zelfs hele luxe, Perzische) tapijten
  • Wandbekleding

Dit zijn nog slechts enkele voorbeelden van de zaken die ze voor je kunnen schoonmaken. Wat voor meubel het ook betreft, als het een stoffen oppervlak heeft dan is de kans groot dat je hen in kunt schakelen voor de dieptereiniging. Dus of je nu een bank reinigen wilt of een loungefauteuil maakt niet uit.

Hoe gaat zo’n reiniging in zijn werk?

Allereerst maken ze de balans op. Waar zitten de vlekken, hoe zijn ze ontstaan en welk reinigingsmiddel gaan ze gebruiken? Daarna wordt het reinigingsmiddel aangebracht en ingeborsteld. Vervolgens is de dieptereiniging aan de beurt. Het meubel wordt flink nat gemaakt, en vervolgens wordt met een speciale stofzuiger al het vocht (inclusief het reinigingsmiddel en uiteraard het vuil) uit de stof gezogen. Veel mensen zijn ontzettend verbaasd als ze zien hoeveel vuil er uit komt en hoe stralend de stof er weer uitziet. Los van de vlek die er in de stof zat heeft zich vaak door de jaren heen ook allemaal stof opgehoopt, en ook dat wordt uiteraard verwijderd. Je bank reinigen is daarom nooit een slecht idee als je hem al jaren in gebruik hebt. Hij wordt er weer schoon, fris en mooier van kleur van. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn