hollandbuilding - legionella beheersplanlegionella is niet iets waar je mee te maken wilt hebben, want dit is een gevaarlijke bacterie en als je er mee te maken krijgt, dan heeft je organisatie direct een groot image probleem. Het voorkomen van legionella kan op verschillende manieren. Het is mede afhankelijk van het risico dat je loopt, maar wat je in ieder geval moet doen is het opstellen of op laten stellen van een legionella beheersplan. Met een legionella beheersplan ben je in ieder geval op alles voorbereid en weet je ook precies wat er moet gebeuren om legionella te voorkomen. Via de website van hollandbuilding.nl kun je terecht voor meer informatie over een legionella beheersplan. Tevens kun je op deze website terecht om het legionella beheersplan op te laten stellen. Vaak is een legionella beheersplan niet optioneel maar verplicht conform de BRL6010. Dit is verplicht wanneer het je organisatie onder één van de volgende organisaties valt:

  • Revalidatiecentrum met overnachting
  • Oncologische en radiotherapeutische instituten
  • Verpleeghuizen
  • Instellingen voor verstandelijk gehandicapten en psychiatrische cliënten
  • Instellingen voor niet verstandige gehandicapten
  • Verzorgingshuizen
  • Herstellingsoorden
  • Geestelijke gezondheids- en verslavingszorg met overnachting bestemd voor dak- en thuislozen of verslaafden

Mocht je de eigenaar zijn van een dergelijke instantie, dan val je onder de zorgplicht. Je hebt dan de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het water in de leidingen op orde is. Dit betreft het water dan loopt tussen de hoofdkranen en alle tappunten. Mocht het zo zijn dat je het beheer hebt over een eigen waterwinningsinstallatie, dan ben je uiteraard verantwoordelijk voor de gehele installatie. In al deze gevallen dien je in ieder geval een legionella beheersplan op correcte wijze uit te voeren. Dat kost tijd en daarom kun je dat het beste late doen door Holland Building Maintenance.

Geen omkijken naar legionella beheer via een legionella beheersplan

Legionella beheer is een erg tijdrovende aangelegenheid en het komt ook allemaal erg precies. Je bent bijna een wetenschapper in een lab waarbij temperaturen moeten worden gemeten en waarbij monsters moeten worden genomen. Het is dus ook beter om het legionella beheersplan uit te besteden. Op die manier worden alle zorgen uit handen genomen en weet je ook zeker dat het goed komt. Want het zijn niet zo maar even een paar metingen. Daarnaast komt het heel precies, want de legionella bacterie is een gevaarlijke bacterie en die wil je koste wat kost voorkomen. Het is dus beter om een professioneel bedrijf in te schakelen voor een legionella beheersplan. Op deze manier weet je zeker dat de kwaliteit van het leidingwater gewaarborgd blijft.

Alle informatie vind je op hollandbuiding.nl

Wil je meer informatie over het legionella beheersplan of de diensten van Holland Building Maintenance, dan kun je het beste even een kijkje nemen op de website. Hier vind je namelijk alles wat je moet weten over de controle, preventie en advies betreffende een veilige schone bacterie vrije omgeving. Het gaat hier bijvoorbeeld over de diensten die je mag verwachten, maar ook hoe de regelgeving in elkaar zit en waar je precies toe verplicht bent. Verder vind je op de website een overzicht van veel gestelde vragen met de antwoorden die daarbij horen. Kortom, als je de website bezoekt dan kun je al een hele hoop te weten komen voordat je ook maar iemand spreekt die je vertelt hoe de vork in de steel zit. Het is dus ook een prima manier om de site te gebruiken om jezelf goed te informeren. Verder vind je op de site informatie over de locatie van de vestigingen en je kunt een link vinden van de webshop.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn